2 min gelezen

Iedereen is er bekend mee: vlekken op kleding zijn binnen no-time gemaakt. Uiteraard zijn er altijd mensen die handige tips & tricks achterlaten om de kledingstukken te redden. Niemand wil natuurlijk zijn net gekochte of lieveling kledingstukken weggooien als het niet helemaal lekker uit de was komt. Daarom hieronder een aantal handige wastips op rij! Handig om te weten waar je spullen aanschaft voor alles wat met wassen te maken heeft? Klik dan hier.

Sporadisch wassen op 95 °C

Wanneer je ervoor kiest om sporadisch de wasmachine te laten draaien op 95 °C, zorg je ervoor dat de wasmachine van binnen mooi schoon blijft. Het constant wassen met wasmiddel is ook niet ideaal. Kies er zo nu en dan voor om gebruik te maken van een vaatwasblokje of wat soda, zo voorkom je vieze luchtjes. Wat hierbij ook help is om geen koude was in de trommel te laten liggen en de deur van de wasmachine open te laten staan als er geen was in de wasmachine zit.

Kleur mooi houden

Vrijwel altijd bevat wasmiddel voor witte was zuurstofbleekmiddel is daarom niet geschikt voor gekleurde was. Hierbij moet je dus echt gebruik maken van wasmiddel dat geschikt is voor de gekleurde was zodat de kleuren mooi behouden blijven. Je baalt pas echt als je gekleurde kleding helemaal naar de knoppen is na het wassen.

Witte (grauwe) was

Witte was wil nog wel eens richting het grauwe worden. Voor witte was dien je altijd op de juiste temperatuur te wassen. Wat natuurlijk erg cliché is, is om het was etiket te raadplegen voor dat je het gaat wassen. Daarbij is het natuurlijk erg handig om je witte was te scheiden; voorkomen dat (licht) gekleurde was tegelijk met witte was gewassen wordt. Ook belangrijk om niet te vergeten is om nooit witte moltons samen met normale witte katoenen stoffen te wassen, want dan kan voor pilvorming op je witte was zorgen.

 Massamarkt

In ieder geval belangrijk om te weten dat Massamarkt voor iedereen erg toegankelijk is. Massamarkt heeft letterlijk een massa aan diverse producten. Met wel tientallen categorieën en honderden producten. Denk hierbij aan een wasmanden, luchtbed, skippybal, tuinsets en noem maar op. Echt alles is hier te vinden!