De vele mogelijkheden van beton rond uw zwembad

2 min gelezen
Zwembad-overkappingen

Een zwembadterras is meer dan alleen een plek om rond een zwembad te staan. Geloof het of niet; het zwembadterras is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel bij elk zwembad ontwerp, omdat u op het dek de meeste tijd zult doorbrengen. Dit omvat bijvoorbeeld de tijd om anderen te zien zwemmen, te ontspannen met een boek, te genieten van een diner en al het andere dat u ooit zou overwegen om aan uw zwembad te doen.

Om deze reden is het belangrijk dat u vooruit zal denken over de manieren waarop u optimaal van uw ruimte zou kunnen genieten. Hoeveel ruimte zou u nodig hebben en van welk materiaal wilt u gebruik gaan maken? 

Een betonlook naar eigen smaak

Als u denkt aan een betonnen zwembadterras, ziet u misschien een saai grijs gebied voor zich, maar dan heeft u het mis! Voorbij zijn de dagen dat het hebben van een betonnen dek betekende dat je genoegen moest nemen met eenvoudige patronen. Met beton lisse exterieur kunt u esthetische afwerkingen, texturen en looks bereiken naar uw eigen smaak en wensen.

Eén van de meest veelvoorkomende patronen die mensen kiezen voor hun betonnen zwembad terrassen is het marmerpatroon. Door het levendige effect en de illusie van meerdere kleuren en dieptes, maakt u van uw zwembad een levendige omgeving en helpt het u diepte te creëert in een plat geheel. Met een grove borstel over de geëgaliseerde betonlaag zou u ook een ​​geborstelde look kunnen creëren, wat uw terras een meer ‘natuurlijke’ en ruige look geeft die wellicht meer bij de omgeving past.

Milieuvriendelijk materiaal

Misschien wist u dit nog niet, maar beton is een milieubewust en duurzaam materiaal. Het belangrijkste bestanddeel van beton is kalksteen, dat in overvloedige hoeveelheden op aarde beschikbaar is. Beton heeft vele veelzijdige toepassingen en is makkelijk te recyclen, maar heeft hiernaast ook een lage CO2-voetafdruk aangezien het geen giftige stoffen bevat. Vanwege de vele duurzaamheidsvoordelen en de veelzijdige look die je ermee creëren, is het dé populaire materiaalkeuze voor de bouwsector en dus ook voor gerenomeerde bedrijven als Betondecor

Meer weten? Kijk dan eens op; https://betondecor.be/