Een groen dak kopen met voordeel

2 min gelezen
7groendak

Wil je ook je huis verduurzamen, dan doe je er goed aan om een groen dak te kopen. Tegenwoordig wordt er steeds meer moeite gedaan richting een milieuvriendelijke omgeving en met een sedumdak kan je dit realiseren. Aan het laten aanleggen van dit dak zitten veel voordelen. Ten eerste kan je dit dak vaak met veel korting aan laten leggen, omdat er veel subsidies worden verstrekt door gemeenten. Zij willen huishoudens namelijk overtuigen en daarom zijn ze bereid een deel van jouw kosten te vergoeden. Daarnaast kan een groen dak op de lange termijn veel geld besparen, doordat de goede isolatie ervan leidt tot minder verlies van warmte en daardoor een lagere energierekening.

Wateropslag en vasthouden van warmte

Een sedumdak heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat klimaatproblemen tegengegaan kunnen worden. Als eerste zorgt dit type dak ervoor dat regenwater kan worden opgeslagen, doordat de planten het water opnemen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel water meer op straat beland en naar de riolen druipt. Zo kan dus worden voorkomen dat veel riolen dreigen vol te raken. Daarnaast zorgt dit type dak er ook voor dat de warmte van de zon kan worden geabsorbeerd. Op die manier wordt de warmte niet meer opgenomen met gebouwen en kan de temperaturen in de omgeving dalen, wat beter is voor mens en milieu.

Contact met een bedrijf opzoeken voor een groen dak

Als je graag wilt beginnen aan een groen dak, is het handig om contact op te nemen met een bedrijf dat zich hier in specialiseert. Je kunt dan middels een offerte kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe duur het is en hoe lang het proces van de aanleg van de groene dak is. Ook kan je met dit bedrijf kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie van de gemeente. Verder kan er ook gekeken worden of je een bouwvergunning nodig hebt om je dak aan te mogen leggen of dat dit niet nodig is.