Een hoekbad kopen voor de badkamer

2 min gelezen

Een hoekbad is een bad dat speciaal gemaakt is om tegen een hoek aan te zetten. De meeste badkamers zijn voorzien van een bad waarmee de gebruiker lekker kan ontspannen in het warme water. Voor velen is een bad een middel om rustig te worden. De badkamer is een plek waar dagelijks tijd wordt doorgebracht. Het is daarom belangrijk dat een badkamer optimaal is ingericht voor de gebruiker. Een badkamer moet zowel functioneel zijn als mooi uitzien. De badkamermeubels die je in deze ruimte plaatst heeft invloed op de functionaliteit en het uiterlijk. Het inrichten van een badkamer is een proces waar goed over nagedacht moet worden. Het soort bad die je plaatst is een van de keuzes die je moet maken bij het inrichten van een badkamer. 

Hoekbad materialen

Een bad kan gemaakt worden van verschillende soorten materialen. Meestal wordt een bad gemaakt van kunststof. Kunststof is een materiaal dat lang mee kan gaan. Het is een materiaal dat minder glad is waardoor je niet zo snel uit zult glijden. Vroeger werden baden gemaakt van plaatstaal. Plaatstaal is erg glad waardoor er makkelijker ongelukken kunnen komen. Het vervangen van plaatstaal door kunststof zorgde ervoor dat het aantal badkamer ongelukken lager werd. Naast de verbeterde veiligheid is kunststof ook beter in het vasthouden van de warmte. Een hoekbad van kunststof heeft een hogere isolatiewaarde waardoor de warmte minder snel ontsnapt. Het onderhouden van kunststof is ook een stuk makkelijker dan andere materialen. Vuil op kunststof is makkelijk met zeep en een spons weg te halen.

Een andere optie die je hebt voor het bouwen van een hoekbad is het gebruiken van natuursteen. Natuursteen kan in verschillende soorten voorkomen. Zo is er marmer, graniet en blauwe hardsteen die gebruikt kan worden. Een blok natuursteen wordt uitgehouwen waardoor er een kuip ontstaat. Baden van natuursteen zijn erg mooi een stralen een luxe uit. Daar tegenover staat wel een erg hoge prijs. Het maken van natuursteen baden kost veel geld. Daardoor worden er wel eens andere alternatieven voor natuursteen gebruikt. Zo kan er composietsteen of corian gebruikt worden om een natuursteen na te bootsen. Maar het zal nooit zo natuurlijk uitzien als de echte natuurstenen. 

Verbeteren van jouw bad ervaring

Een baden kan op vele manieren verbeterd worden. Het is hierbij belangrijk dat jij je comfortabel voelt tijdens het baden. Het comfort kan door het bad zelf komen, maar ook door verschillende optionele toevoegingen. Zo kun je bijvoorbeeld een hoekbad nemen met een ingebouwde zitting. Een bad kan speciale vormen hebben waarmee het comfort verbeterd kan worden tijdens het zitten. Om een bad comfortabeler te maken met extra’s

kun je bijvoorbeeld een armleuning toevoegen of een verstelbare rugleuning. Wat ook leuk is, is het genieten van entertainment tijdens het baden. Denk aan bijvoorbeeld het plaatsen van een tv naast de een hoekbad. De mogelijkheden voor het verbeteren van de bad ervaring zijn vrijwel eindeloos.