Een tropische sfeer in de tuin

2 min gelezen
bomen-kopen

De Chinese waaierpalm kan in het wild wel tot 15 meter hoog worden. Dit is uiteraard niet ideaal voor in de eigen tuin. Daarom zijn er voor eigen toepassing Chinese waaierpalmen die een stuk kleiner zijn. Over het algemeen is deze waaierpalm een subtropische boom, maar de waaierpalm te koop in de winkel is erg vorstbestendig en winterhard. De boom is dus ideaal om in de eigen tuin een subtropische sfeer te creëren. Ook is de waaier plant bekend als binnenplant. Doordat de temperaturen hier wat hoger kunnen oplopen zal de plant het dus iets beter kunnen doen, of kunt u een andere soort aanschaffen om te voorkomen dat de plant de vorst niet zal overleven.

Overwintering van de palm

Als u ervoor kiest om de Chinese waaierpalm of palmboom buiten te plaatsen, is het van belang om deze klaar te maken voor de winter ieder jaar. Over het algemeen is de palm een sterke plant en kan dus enige vorst verdragen. Maar u kunt zelf hierbij ook nog een handje helpen, door bijvoorbeeld de palm in te pakken met stro of folie. Dit verhoogt de overlevingskans van de palm nog meer. Op een beschutte plek buiten, waar de grond niet the vorstig is, kan de palm ook goed overleven. Ook kunt u de palm naar binnen halen, deze staat dan het liefste op een plek waar de temperatuur tussen de 0 en 5 graden celsius is.

Design met waaierpalm

De Chinese waaierpalm geeft dus een erg subtropische sfeer in niet alleen de tuin, maar ook binnen. Er zijn kleinere soorten waaierpalmen die erg goed binnenshuis passen. U kunt dit bijvoorbeeld stijlen in een huis met vrolijke meuren, een gekleurd kleed en glazen vazen. Ook kan de waaierpalm worden neergezet tussen andere planten, om zo meer een soort jungle sfeer te creëren. Binnenshuis komt de palm vaak in een pot, en hierbij is het dus van belang dat de plant genoeg water krijgt. Twee keer per week wateren zal genoeg zijn. Over het algemeen houdt de waaierpalm van veel licht, maar ook in een iets donkere huiskamer kan de palm overleven.