Goedkope babyspullen. Maar wat is dan goedkoop en hoe kom je eraan?

2 min gelezen

Het liefst koop je goedkope babyspullen, want de kosten lopen de komende jaren zeker nog wel op. Denk maar aan alle luiers die er doorheen gaan, wanneer je kiest om geen uitwasbare te nemen. En dan nog alle voeding die je gaat kopen, niet alleen flesvoeding maar ook de potjes groente en fruit. Dit zijn alleen de basisbehoeften, daarnaast heb je ook nog de meubels die nodig zijn om je kind een goed comfort te bieden en ook daar groeien ze uit. Dus.. hoe kom je aan de goedkope babyspullen en hoe kan je de kosten besparen?

Kosten besparen
Als je wil besparen is het slim om niet alles nieuw te kopen en als je dat wel wil, zoek dan de winkels op met hoge kortingen. Zoals babykoop.nl, hier hebben ze standaard een outlet en een aanbiedingen hoek. Hierdoor hoef je niet per se het duurste van het duurste te kopen.
Om niet de hele kamer opnieuw te beschilderen of te behangen, kan je kiezen voor een mooie muurschildering of stickers om je babykamer aan te kleden en een leuke uitstraling te geven. 

Een baby groeit, groeit en groeit
Volwassenen staan op een gegeven moment redelijk stil in hun lengte en gewicht. De eerste weken en maanden groeien de baby’s ontzettend snel, waardoor ze zo uit hun kleren groeien. Ook hier kan je weer kiezen, koop ik het allernieuwste en ga ik met de trend mee? Of kies je voor outlet kleding of tweedehands? Wil je toch merkkleding hebben maar niet teveel uitgeven dan zou je de sample sales in de gaten kunnen houden. Diverse bekende merken bieden dan restanten aan uit het voor- en najaar. Hierdoor heb je toch nieuwe kleren voor, vaak, weinig geld.

Lenen van bekenden
Sommige dingen gebruik je tijdelijk als je een baby krijgt, denk aan kruiken of een babybadje. Als je het niet per se zelf wil hebben kan je ook overwegen om deze te lenen van familie, vrienden of kennissen. Zo kan je opnieuw een hoop kosten besparen.