Hedera en passiebloem in je tuin

2 min gelezen

Nadat alle klusprojecten rondom je woning zijn afgerond is het tijd voor een nieuw project. Namelijk het project van de tuin. Als je op zoek bent naar een aantal makkelijke planten kun je overwegen om een hedera te kopen of een passiebloem te kopen. Allebei de planten hebben weinig verzorging nodig maar geven je tuin toch een mooi finishing touch. Hoe je ze moet planten en wat de voordelen van beide planten zijn lees je in deze blog!

Een groene klimplant voor privacy

Als je een stukje haag of muur wilt laten begroeien is de hedera een goed idee. Dit is een klimplant die op zich op een gegeven moment vormt tot een haag. Hierdoor biedt deze plant je veel privacy. Ook wordt je beschermd tegen de wind. Als je hedera namelijk door het hek heen vlecht zorgt dit na twee jaar voor bescherming. Wat handig is aan de hedera is, is dat je hem eigenlijk overal wel kunt neerzetten. Je kunt hem alleen beter niet planten wanneer het vorstig is. Dan zal de hedera het waarschijnlijk niet gaan overleven. Verder is de hedera niet zo moeilijk.

De bijzondere passiebloem

Een andere plant die niet veel eisen stelt is de passiebloem. Je kunt hem zelfs in een pot laten groeien alleen moet deze natuurlijk wel groot genoeg zijn. Van maart tot en met oktober kun je genieten van de meest prachtigste bloemen. Ook komen er vruchten aan te zitten maar die kun je hier in Nederland beter niet eten. Ze zijn namelijk nog niet rijp genoeg. Net als de hedera is de passiebloem ook een klimplant. Dus deze is ook ideaal om een stukje muur mee te laten begroeien. Hierdoor kun je de hele zomer door  genieten van een zee aan bloemen.

Passiebloem kan tegen vrieskou

Een passiebloem kun je gewoon in de grond laten zitten in de winter. Je hoeft ze niet zoals fuchsia’s naar binnen te slepen. Lekker makkelijk dus. Ze zijn misschien de eerste jaren nog iets gevoelig voor de vorst waardoor het voor kan komen dat er een stukje afvriest. Daar hoef je niet over in te zitten want de passiebloem herstelt zich in het voorjaar wel weer. Als je de bloem in een pot hebt staan wordt het meestal wel geadviseerd om hem naar binnen te halen met de vorst. En wist je dat de passiebloem de hele winter groen blijft? Tussen de kale bomen in de winter springt de passiebloem er echt tussenuit.