Het aanschaffen van dakbedekking

2 min gelezen

Het dak is een van de fundamenten van je huis. Niet voor niets is er dan ook de opmerking ‘een dak boven je hoofd hebben’. Zonder een dak zou je nat worden door de regen, zouden spullen wegwaaien of zou je het bij een zware sneewstorm ijskoud krijgen. Kortom een dak is een essentieel onderdeel van je huis. Om ervoor te zorgen dat je dak extra goed beschermd is kan het een goed idee zijn om dakbedekking aan te schaffen. Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.dakbedekking-vaneerd.nl/ en vertelt je meer over dakbedekking.

Wat is dakbedekking?

Dakbedekking vormt een beschermende laag op je dak. Dit laagje zorgt ervoor dat er door het dak geen stoffen meer kunnen dringen. Dakbedekking laat namelijk geen regen, sneew of tocht door. Hierdoor beschermt het je laag tegen heftige winterse dagen of dagen waarop de zon felt schijnt. Verder kan dakbedekking uit verschillende materialen bestaan. Zo heb je bedekking dat bestaat uit rubber maar ook uit bitumen en PVC.

Hoe lang gaat dakbedekking mee?

Hoe lang dakbedekking mee gaat is voornamelijk afhankelijk van het soort materiaal waaruit de dakbedekking bestaat. Zoals net al beschreven zijn er verschillende soorten materialen. Bedekking dat bestaat uit rubber, ook wel EPDM genoemd, gaat relatief lang mee. Zo ongeveer 40 jaar. Daarbij hoef je maar weinig tijd te steken in het onderhouden van dit materiaal. Win-win als je het ons vraagt! Dakbedekking dat bestaat uit bitumen of PVC gaat net wat korter mee. Deze laatstgenoemde materialen gaan namelijk ongeveer 25 jaar mee. Ook niet verkeerd!

Wat kost dakbedekking?

Als we kijken naar de kosten van dakbedekking, zien we ook dat deze sterk afhankelijk zijn van het soort materiaal waarvoor is gekozen. Een dak dat bestaat uit EPDM, en dus lang meegaat heeft ook een hogere prijs. Gemiddeld betaal je hiervoor 50 euro per vierkante meter. Bitumen materiaal is daarentegen iets goedkoper. Voor dit laatste materiaal betaal je rond de 45 euro per vierkante meter.

Dakbedekking van Eerd opereert op verschillende plekken dus je hoeft niet bang te zijn dat ze niet bij jou langs kunnen komen. Wil je bijvoorbeeld een dak laten leggen in Nijmegen? Ook dan is van Eerd er voor je!