Hoge kwaliteit garagedeuren van Hörmann

3 min gelezen

Als het gaat om garagedeuren en voordeuren, is Hörmann absoluut de nummer één. Het is dan ook niet voor niets de grootste aanbieder in Europa op dit gebied. Na de introductie van de ouderwetse Berry-deur, een garagedeur die kantelt en uiteindelijk zo parallel aan het plafond komt te staan, in de jaren 50, heeft het bedrijf nog legio andere innovatieve, handige en mooie deuren ontwikkeld. Met Hörmann zit je dus wel goed met je nieuwe garagedeur. Toch is alleen een goede garagedeur uitzoeken nog niet genoeg, hier hoort ook zorgvuldige, deskundige en veilige installatie en montage bij. Dat is waar de jarenlange ervaring van HGD Garagedeuren jou bij komt helpen.

Bij het uitzoeken van een nieuwe garagedeur denk je misschien op het eerste gezicht niet aan alle mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig echter zo veel verschillende deuren verkrijgbaar, dat je nog wel een aantal afwegingen moet maken. Denk hierbij aan de keuze tussen sectionaaldeuren, Berry-kanteldeuren, roldeuren of de ouderwetse openslaande garagedeuren.

Sectionaaldeuren

Hetgeen waarin een sectionaaldeur zich onderscheidt is de verticale opening. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte binnen je garage. Bovendien zijn ze na installatie door HGD Garagedeuren, makkelijk te gebruiken en zul je niet het probleem hebben dat ze niet passen. Het maakt namelijk niet uit voor wat voor opening de sectionaaldeuren geplaatst worden, ze passen altijd en zijn altijd veilig. Ook wanneer je dus bezig bent met het verbouwen van de garage hoef jij je dus geen zorgen te maken over de grootte van je garagedeuren. Bovendien zijn er ook zijdelingse sectionaaldeuren verkrijgbaar, die dus horizontaal openen. Zo heb je extra ruimte bij het plafond van je garage en hoef je de deur maar een klein stukje te openen om naar binnen te lopen. Tot slot kun je bij Hörmann kiezen voor mooie decors, waardoor het lijkt alsof je sectionaaldeur van hout is, bijvoorbeeld.

Berry-kanteldeuren

Ook voor de vernieuwde versies van de klassieke Berry-kanteldeuren kun je het beste voor een garagedeur van Hörmann kiezen. Door de ruim 50 jaar ervaring met dergelijke deuren, heeft dit bedrijf werkelijk overal aan gedacht. Zo gebeurde het nog wel eens dat iemand zich bezeerde bij het openen of sluiten van deze soort garagedeuren. Dit probleem wordt verholpen door flexibele beschermkappen en kunststoflijsten, waardoor je vingers niet meer klem komen te zitten. Een ander voorbeeld van optimale veiligheid is het meervoudige verensysteem, waardoor de deur niet plots naar beneden kan vallen wanneer één van de veren breekt.

Roldeuren

Het voordeel van roldeuren ten opzichte van andere soorten garagedeuren is de hoeveelheid ruimte ze besparen. Doordat de deuren worden opgerold als een rolgordijn, heb je enkel een beetje ruimte nodig boven de opening van je garage. Andere voordelen die deze variant van Hörmann zijn de gemakkelijke bediening, eenvoudig onderhoud en inbraakwerende vergrendeling.

Openslaande garagedeuren

Tot slot zijn er nog de ouderwetse openslaande garagedeuren. Deze zijn natuurlijk ideaal voor garages waar vooral fietsen of tuinapparaten in en uit worden gehaald. Natuurlijk zijn de deuren wel van het nieuwste en beste materiaal, waardoor je veilig bent tegen inbraak en toch dat klassieke, ouderwetse uiterlijk behoudt.