Houtskeletbouw

1 min gelezen
Houtskeletbouw

Wanneer je de bovenstaande titel leest, houtskeletbouw, denk je al snel aan een volledig houten huis. Echter is dit beslist niet waar. Het is een combinatie van hout, steen en beton. Het Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. maakt dit soort woningen en gebruikt een houten draagconstructie in een gebouw. De HSB (afkorting) wordt zowel in het binnenland, maar ook in het buitenland regelmatig gebruikt. Het skelet van een gebouw is volledig gemaakt va hout. Dit kan een stuk goedkoper zijn dan de normale manier van bouwen. Vooral in gebieden waar veel hout aanwezig is, wordt op deze manier van bouwen gebruik gemaakt.

Huis bouwen

Uitbouwen door middel van houtskeletbouw

Niet alleen worden er veel woningen op deze manier gemaakt, ook voor uitbouwen is dit systeem zeker aan te raden. Het kan erg snel neergezet worden en afgewerkt. Bovendien is het materiaal een stuk lichter dan beton en hierdoor zijn er andere eisen aan verbonden.

Bouwbedrijf U.Veenstra B.V. is een bouwbedrijf die al meer dan 40 jaar ervaring heeft. Zij weten, samen met jou, een perfect droomhuis te realiseren. Eindelijk is onze grote droom uitgekomen en hebben wij samen met dit bouwbedrijf een geweldige woning kunnen ontwerpen en laten bouwen. Nadat wij eerst een soort intake gesprek hier hebben gehad, werden de aantekeningen uitgewerkt. Niet veel later was ere een prachtige woning ontstaan, die dan in uitvoering gemaakt zal gaan worden.

Inmiddels wonen wij al een paar maanden in ons mooi ontworpen huis, gemaakt met een houten frame.