Led strips: fleur je huis op!

2 min gelezen

Wil je meer licht en meer sfeer in huis? Wellicht kun je eens aan led strips denken. Denk aan een roze gang, een paarse muur, denk aan lichte ruimtes zonder lampen. Denk aan die avond dat je in slaap viel in een zonnige kamer, waarbij je droom voortvloeide uit de avondzon, waarin je een ruimte binnenliep die geen schakelaar had maar altijd verlicht was, steeds veranderend van kleur, waarin je hand langs de muur tastte naar het stopcontact maar niets voelde. Herinner je de gang waar je doorheen liep, groene stickers op de vloer en je voeten volgden blauwe led strips; de deur was omlijst met neon violet en je schoof de deurklink omlaag.

Led in alle kleuren

Herinner je je nog wat er toen gebeurde? Weet je nog hoe je als kind de woonkamer binnenging? Hoe de grote mensen op de banken zaten, een kast bedienden met een knop, welke stemmen er uit de tv kwamen en dat iedereen iets terug zei? Misschien was dat de eerste keer dat je je voornam nooit zo’n zelfde interieur te nemen, of geen bloemetjestapijt, of misschien zou je geen gordijnen nemen en wel een groene lamp. Je zou een hond nemen, dacht je, een hond met een eigen hok met blauwe lichtjes, maar de hond zou ook bij je in bed mogen slapen en je zou hem wassen in bad.

Van gangverlichting tot keuken

Je zou het bad iedere avond vullen met warm water, er extra veel sinaasappelschuim in gooien, zodat de hond naar zondagochtend zou ruiken en je zou hem trainen om je chocoladecroissantjes en brood te brengen. Ja, je bad zou altijd naar fruit ruiken en de douche werd een kleine discotheek. De afwas liet je overigens ook door de hond doen, daar zou je hem in trainen. En als hij dan af en toe een bord liet vallen zou je hem dat best vergeven. Nee, jouw kamer bleef natuurlijk de mooiste van het hele huis. Een fort van kussens waar je als je groot was elke nacht in zou slapen, je zou een gigantisch bed kopen alleen voor jezelf. En je zou, als het mooi weer was, net zo lang opblijven totdat de avondzon in zwart veranderde, je zou elke zonsondergang meemaken, je zou elke maan je laten volgen totdat je thuis was en even zwaaien en haar vragen wat nou eigenlijk haar lievelingskleur is. Je zou de dekens zorgvuldig om je heen vouwen en je omdraaien in je grote fort en je iedere avond opnieuw verheugen op het ontbijt, en misschien wilde je ook een kleuren-tv.