Lichtstraat in huis

1 min gelezen

Het klinkt heel raar maar een lichtstraat in huis kan je leven veranderen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een lichtstraat te laten bouwen. Het is goed voor hun en het is ook nog eens betaalbaar geworden.

Wat is het?

Je hebt misschien al uit de naam kunnen afleiden wat een lichtstraat is. Veel mensen denken gelijk aan een straat met lampen maar dit is het niet. Een lichtstraat is een straat van glas wat licht doorlaat. De lichtstraat wordt op het dak van het huis geplaatst. In plaats van een plafond is een deel ervan dus een lichtstraat. Zo is je huis de hele dag verlicht door dag licht. In de nacht kun je genieten van de sterren en de maan in de hemel.

Betaalbaar

Nog niet zo lang geleden was het laten bouwen van een lichtstraat nog best duur maar dit is niet meer het geval. Dit heeft te maken met de vooruitgang in onze technologie. Het produceren en bouwen van een lichtstraat is namelijk goedkoper. Het gaat nu sneller en kost een fractie van de prijs dat je vroeger had moeten betalen. Zo is het nu voor iedereen betaalbaar geworden die het voorheen niet zouden kunnen betalen.