Populaire bij EIKENvakman.nl: Eiken balk 200×200 mm geschaafd, geborsteld, gerookt + white wash.

2 min gelezen

Bij EIKENvakman.nl bestelt u een topcollectie verouderde eiken balken. Onze oude eiken balken worden altijd met de hand vervaardigd, met zorg verouderd en snel bij u thuis bezorgd, voor een scherpe (online) prijs. In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over populaire verouderde eiken balken. Dit maal gaan wij wat dieper in op de 200×200 mm balk van eikenhout, met de hand geschaafd, opgeborsteld, gerookt & behandeld met white wash olie.

LET OP: U bestelt hier een rustieke eiken balk (ad) met een vochtpercentage van circa 20 – 25%. Aangezien de meeste verouderde eiken balken binnenshuis gebruikt / verwerkt worden vinden wij het belangrijk om te benadrukken dat u rekening moet houden met werking van het eikenhout, oftewel met vervorming, (in)krimping en scheurvorming.

200×200 eiken balk, geschaafd, geborsteld, gerookt & behandeld met white wash.

Een vierkante eikenhouten balk van 200×200 mm die in eigen houtwerkplaats verouderd is, oftewel met de hand geschaafd, (op)geborsteld en gerookt is. Vervolgens is de balk behandeld met white wash olie. Dit realiseert die prachtige authentieke, robuuste en klassieke uitstraling van een oude eiken balk, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit & voor een scherpe prijs. De basis voor deze verouderde eikenhouten balk is een geschaafde balk van 200×200 mm van rustiek ad 20-25% Europees eikenhout (bevat noesten). Deze wordt in eigen beheer met zorg & vakmanschap verouderd.

In onze eigen houtwerkplaats worden als 1e stap de (spin)kanten van deze balk met de hand geschaafd. Vervolgens wordt de balk met de hand (op)geborsteld. Dit zorgt ervoor dat het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt en de houtnerven duidelijker zichtbaar worden. De eiken balk wordt vervolgens behandeld met white wash, die even de tijd krijgt om in te trekken. Vervolgens wordt alle white wash die zich (nog) op het oppervlakte van de balk bevindt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de white wash in de nerven achterblijft.

Prachtige eikenhouten balken oud / verouderd bij EIKENvakman.nl, voor een prachtig interieur object dat een robuust karakter heel mooi combineert met een klassiek accent: Een echte eyecatcher binnen uw inrichting!