Scheuren in stucwerk laten repareren

2 min gelezen

Scheuren in stucwerk laten repareren – Zo gaat dat

Scheuren in stucwerk zijn uiteraard bijzonder vervelend. Stucwerk is een prachtige afwerking voor zo’n beetje elke wand en elk plafond. U wilt natuurlijk dat uw stucwerk lang meegaat. Gelukkig zijn er diverse manieren om scheuren in stucwerk te repareren. In dit blog vertellen we u graag meer over hoe u scheuren in stucwerk kunt verhelpen.

Oppervlakkige scheuren in stucwerk repareren

Verschillende soorten scheuren in stucwerk vragen om verschillende soorten behandelingen. Voor scheuren tot 2 mm diep gaat u het beste voor een speciale spray. Maak de muur of het plafond goed droog en schoon. Dek foto’s, schilderijen en tegels af vanwege spuitnevel en spuit de spray in lagen over de scheuren heen. Doe dit vanaf een afstandje van zo’n 20 á 30 cm. Laat alles minstens 2 uur drogen voordat u uw wanden of plafond van nieuw schilderwerk voorziet.

Diepe scheuren in stucwerk repareren

Voor diepe scheuren gebruikt u het beste stucvuller, ook wel spacvuller genoemd. Dit is een vulmiddel met een spack structuur. Maak ook hier de ondergrond goed schoon en stofvrij. Knijp het vulmiddel in een spuitzak zodat het later goed smeerbaar is. Spuit daarna kleine beetjes op de scheuren in het stucwerk en smeer het voorzichtig uit met een kwast. Daarna masseert u het in de scheuren in uw stucwerk. Laat alles minstens 10 uur drogen voordat u alles van een nieuw likje verf voorziet.

Professionele hulp

Stucwerk aanbrengen is een vak apart. Dat weet u ongetwijfeld. Het moge geen verrassing heten dat het repareren van stucwerk dan ook een specialistisch klusje is. Durft u het zelf niet aan om scheuren in stucwerk aan te pakken? Schakel dan zeker specialistische en professionele hulp in om u verder te helpen.

Meer tips & tricks

Wilt u meer tips & tricks voor klussen en verbouwen in uw woning? Lees dan zeker wat van onze inspirerende blogs.