Tijd om klusjes in huis aan te pakken

2 min gelezen

Onze garage is aan het einde van zijn latijn. Niemand durft er nog een stap in te zetten, omdat het elk moment in elkaar kan storten. Nu hebben we al een aannemer gesproken die het voor ons op gaat knappen, maar wat wij zelf gaan en willen doen is de vloer. Mijn vriend is gespecialiseerd in vloeren en het scheelt een hoop geld als je het zelf kan doen. 

Wat is een epoxy vloer?

Een Epoxy vloer is eigenlijk een vloer een vloercoating die bijzonder goed hecht op de meeste ondergronden. Nu hebben wij een betonvloer, waar dit product uitstekend op werkt. Onze ondergrond is enorm vochtig en zwaar vervuild, waardoor er primer nodig is. Omdat de vloercoating in twee lagen op kleur aangebracht wordt, is de dekking fantastisch. Een kind kan de was doen. Het is efficiënt, duurzaam en goed voor de portemonnee.

Het onderhoud van een epoxyvloer is makkelijk in onderhoud. Door het gladde resultaat is de epoxyvloer eenvoudig schoon te houden. Op deze manier hebben wij langer plezier van onze nieuwe garage. Wij willen graag een matte afwerking. Door een matte laag te creëren, moet je PU coating aanbrengen.

Nu we toch bezig zijn

Ik zag de bui al hangen. Ik wist ergens dat mijn vriend ook meteen onze houten tafel mee wilde pakken. Hiervoor hebben we giethars nodig. Ik ging Epoxy giethars kopen om onze tafel een nieuwe look en feel te geven. De transparantie, de neutrale geur en waterbestendigheid is voor ons een must. De mengverhouding is twee gewichtsdelen giethars op één gewichtsdeel gietharder. Het is extreem helder.

Maar hoe gebruik je dit eigenlijk? Giethars kun je vaak terugvinden met foto’s, een canvas, of een schilderij. Omdat wij een tafelblad willen gieten, gebruiken wij een roller. Als de giethars wordt gebruikt op een houten ondergrond, is het aan te raden om deze eerst een primerlaag te geven, net zoals in de garage. Wij zouden het eventueel kunnen combineren met kleurpigmenten, maar wij kiezen toch voor een transparante epoxy. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Weggooien is zonde

Nu het opknappen van zowel de garage als ons tafelblad erop zit, hebben wij nog een beetje epoxy over. Nu hoorde ik toevallig dat onze buurman ook zijn woning aan het aanpassen is, wellicht heeft hij nog iets aan de giethars of de vloercoating. Het is zonde om weg te gooien. Zo helpen wij de ouderen onder ons ook nog een handje. Wij weten nu tenslotte wel hoe je het moet aanbrengen.