Tip: bijzondere teak meubels

2 min gelezen

Vandaag een bericht over de bijzondere teak meubels die je geheel in opdracht bij Wortman kunt maken. Wortman is een meubelmakerij met het oude ambacht hoog in het vaandel, gestoken in een nieuw jasje.

Originele meubelen van teak

Zelf hebben wij in de woonkamer ook een teak meubel laten maken dat er, ondanks het vrij ‘conservatie’ materiaal toch zeer modern uitziet. Conservatief is misschien niet helemaal goed uitgedrukt, maar wat je bij teak toch vooral ziet is een beetje een ouderwetse interpretatie van het materiaal, in bijvoorbeeld grote koloniale kasten. Dat is hier niet het geval, want wij hebben er een moderne tafel, geheel naar eigen ontwerp, voor teruggekregen.

44

Zoals je ziet is het een heel strakke tafel, met robuuste onderkant. We hebben gekozen voor deze vorm omdat we deze erg mooi vonden. Bovendien zit je er meer ongedwongen aan met elkaar dan wanneer je recht tegenover elkaar zou zitten en wij vinden dat wel prettig.

42

Het geeft precies dat stukje ruimte tegenover elkaar en in de kamer dat wij zochten. Zoals je wel ziet past het heel goed bij de rest van ons interieur, heeft het de afwerking en strakheid die goed bij ons verder eclectische interieur past. Wat ikzelf wel leuk vind is hoe de vorm, die weliswaar strak maar toch ook organisch is, deels contrasteert met de ruimte. Ik vind dat dat onze woonkamer alleen maar speels maakt, het brengt leven in het geheel.

43Zoals je ziet brengt het ook ruimte in de rest van de kamer en schept het precies de openheid die wij in de woonkamer wilden hebben. We zijn dan ook erg tevreden over het resultaat en de nette afwerking door Wortman en ben je zelf ook benieuwd naar teak meubels, kijk dan zeker eens op hun website of in de showroom!

 

Meer berichten