Waar rekening mee houden bij een dakkapel kozijn kopen?

3 min gelezen

Het spreekt voor zich dat een dakkapel niet over een eindeloze levensduur beschikt. Dit zorgt ervoor dat ze na verloop van tijd bepaalde sporen van slijtage kan gaan vertonen. Dat kan vervelend zijn, want de dakkapel van je woning is natuurlijk een behoorlijk in het oog springend onderdeel van je huis. Merk je op dat het vooral de kozijnen zijn van je dakkapel die verouderd zijn of beschadigd zijn geraakt? Dan zal je kunnen vaststellen dat een nieuw dakkapel kozijn kopen dit probleem kan oplossen. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Zou je dan ook graag willen ontdekken waar allemaal rekening mee te houden bij het kopen van een nieuw kozijn? Lees dan snel verder!

Welke kozijnen voor een dakkapel bestaan er? 

Wil je graag een nieuw dakkapel kozijn kopen? Dan zal je wellicht in eerste instantie willen kijken naar het soort materiaal waaruit ze moet zijn vervaardigd. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de mogelijkheden zoals hieronder aangegeven:

  • Houten kozijnen;
  • Kunststof kozijnen;
  • Stalen kozijnen;
  • Aluminium kozijnen;

In eerste instantie lijkt het misschien een beetje zonde van het geld om te investeren in nieuwe kozijnen. Toch zal je merken dat een nieuw dakkapel kozijn op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde weet te realiseren. Natuurlijk wordt hierdoor de uitstraling van je dakkapel verbeterd. Daarnaast zal je echter ook kunnen rekenen op een meerwaarde voor wat de isolatiewaarde betreft. Ook dit is natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel dat je kan ervaren.

Wanneer moet je, je dakkapel kozijn vervangen?

Op het moment dat je moet vaststellen dat de uitstraling van je dakkapel kozijn niet meer optimaal is zal je uiteraard met het idee spelen om deze te laten vervangen. Dat is echter niet altijd een vereiste. In bepaalde gevallen zou je er dan ook voor kunnen kiezen om je dakkapel gewoon te restaureren. Dit is in het bijzonder het geval wanneer de dakkapel is gemaakt van hout. In bepaalde gevallen zal je kunnen vaststellen dat het dan ook ruimschoots voldoende is om deze te schilderen. 

Twijfel je toch nog of je houten dakkapel kozijn moet worden vervangen door een nieuw exemplaar of niet? Dan kan het interessant zijn om even te kijken naar het soort glas dat erin terug te vinden is. Is er nog sprake van enkele beglazing? Dan is het sowieso aan te raden om het volledige dakkapel kozijn te vervangen. Is er reeds sprake van dubbel glas of van hoogrendementsglas? Dan zou je er perfect voor kunnen kiezen om het kozijn in kwestie gewoon een likje verf te geven.

Hoe staat het met de prijzen van de dakkapel kozijnen?

Bij een nieuw dakkapel kozijn kopen is het vanzelfsprekend dat je ook rekening zal willen houden met de kostprijs die je daarvoor moet betalen. Wil je graag kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten? Dan zal je merken dat vooral een houten dakkapel kozijn een prima keuze is. Wil je graag kunnen rekenen op de prijs-kwaliteit beste keuze voor wat het kozijn van je dakkapel betreft? Dan is het in principe vooral aangeraden om te kijken in de richting van een kunststof exemplaar. Het is dan ook niet voor niets dat deze kozijnen tegenwoordig kunnen rekenen op de meeste populariteit.