Wanneer kan ik beter een beroep doen op een loodgieter?

2 min gelezen
loodgieter

Zelf met leidingen en/of lekkages aan de gang, ja of nee?

Er zijn in de dagelijkse praktijk veel mensen met verbouwingen en andere doe-het-zelfklussen bezig. De een is daar wat beter in dan de ander. Met zeer wisselende resultaten tot gevolg. Bij een is het resultaat ronduit professioneel. Bij ander is het een resultaat in de categorie van ‘Help, mijn man is klusser!’ Kortom, het is een kleine ramp.

Wanneer beter een loodgieter inhuren?

Het is natuurlijk nogal wiedes dat u voor een muurtje metselen niet een loodgieter gaat inhuren, en ook niet voor een muurtje stucen of schilderen. Daar zijn andere professionals voor. Dat begrijpt u! Maar er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het verstandig is om een loodgieter in te huren. Hieronder geven we enkele voorbeelden:
 • Als u problemen heeft met uw leidingen of sanitair, zoals lekkages, verstoppingen of andere problemen.
 • Als u wilt dat een professionele loodgieter uw leidingen inspecteert om te kijken of ze in goede staat zijn, en of er daarbij reparaties nodig zijn.
 • Als u wilt dat een professionele loodgieter uw leidingen verlegt of aanpast om bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken bij u te installeren.
 • Als u wilt dat een professionele loodgieter uw gas- of verwarmingsinstallatie inspecteert en dan ook eventueel repareert.
  • Wel of niet een loodgieter laten komen?

   Als u twijfelt of u een loodgieter nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met een loodgietersbedrijf in uw omgeving om te vragen of zij u kunnen helpen. Zij kunnen u adviseren over de beste manier om uw klussen op te lossen. Ok kunnen zij uiteraard een professionele loodgieter sturen als u van zijn of haar diensten gebruik wilt maken.

   Meer weten?

   Wilt u een loodgieter inhuren, of wilt u weten wat een loodgieter allemaal voor u kan betekenen als u aan het klussen bent. Kijk dan gerust even in <a href="loodgieter blogoverzichtof daar een artikel van uw gading bijzit.