Zit sta bureau

2 min gelezen

Bekijk het zit sta bureau online. Het is een bekend gegeven dat lang zitten geen gezonde houding is, dat wisselen van houding ook prettig kan zijn, en dat maakt het zit sta bureau zo ideaal. Lees verder over het wisselen van houding. Het is belangrijk dat kantoormeubilair goede kwaliteit is, en op de website zie je alleen maar goede kwaliteit. Het voordeel van de goede kwaliteit is dat het ook een tweede leven kan krijgen, in de grote showroom tref je ook refurbished en gebruikt kantoormeubilair aan. Bekijk in ieder geval de website, je treft er interessante items aan eventueel voor een thuiskantoor.

Thuiswerken is de nieuwe norm

Een zit sta bureau is handig voor thuis. Het zal je niet ontgaan zijn dat we minder moeten forenzen om de stikstofuitstoot te reduceren. Net toen die discussie bezig was kwam er een virus en moesten we er niet naar toewerken maar ineens thuis gaan werken, nu het virus redelijk onder controle is gaat het gesprek over klimaatverandering en minder de auto gebruiken weer verder. Concreet komt erop neer, iedereen die kantoorwerk verricht zal dat in de toekomst een aantal dagen per week thuis doen. Alvast beginnen met een goed zit sta bureau in huis, dat kan een gebruikt exemplaar zijn, is een goed begin.

Ondanks een ergonomische bureaustoel regelmatig van houding wisselen

Er komen allerlei nieuwe normen omtrent het thuiswerken. Bijvoorbeeld het advies om de thuiswerkplek weleens te verlaten voor een korte wandeling. Maar ook eisen omtrent de thuiswerkplek zelf met luchtcirculatie en lichtval. Dit is dan de afwerking, het gaat er nu om dat werken aan de keukentafel onmogelijk is, je krijgt stramheid in de nek en schouders wat van kwaad tot erger gaat. Er moet dus een goed bureau komen, en dan kun je het beste kiezen voor een zit sta bureau. Af en toe een uurtje staand werken ontlast de rug maar het belast weer de onderbenen, en daarom afwisselen.