Zo kun je een laadpaal installeren

3 min gelezen

Wil je een laadpaal installeren om jouw auto altijd van elektriciteit te kunnen voorzien? Dan is het verstandig als je hier zo veel mogelijk over te weten komt. Het lijkt namelijk eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Je kunt er daarna zelf mee aan de slag gaan, maar kunt er ook voor kiezen om een professional in te schakelen voor de werkzaamheden. Een van de professionals die precies weet wat er moet gebeuren is Laadpaal Outlet. Maar welke stappen moeten doorlopen worden en aan welke kosten moet je denken? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

Een laadpaal installeren voor lagere kosten 

Een laadpaal installeren aan huis is een goede manier om van alle gemakken te zijn voorzien. De openbare laadpalen in de straat kunnen immers al in gebruik zijn door andere bestuurders. Je wilt echter niet dat je de dag erna niet elektrisch kunt rijden. Daarbij betaal je bij de openbare palen ook altijd voor het extra tarief dat door de aanbieder van het laadpunt wordt gerekend. Je bent daarom al snel veel kosten kwijt. Door een eigen laadpaal aan huis te plaatsen kun je dus een flinke kostenbesparing krijgen en toch de auto opladen. 

De werkzaamheden van de professional 

Een laadpaal installeren zou je in principe zelf kunnen doen. Je moet de paal hiervoor aan jouw bestaande elektriciteitsnetwerk aansluiten. Echter zijn er veel palen waarvoor je een andere aansluiting nodig hebt, waardoor de werkzaamheden te ingewikkeld worden. De paal door een professional laten installeren is daarom een betere keuze. Een gecertificeerde installateur zal dan de werkzaamheden uitvoeren en zal een extra groep aanleggen om jou van voldoende veiligheid te voorzien. Wanneer de groep aangelegd is, wordt de paal geplaatst en de kabels ingegraven. Je kunt dan gebruik gaan maken van het laadpunt. 

De kosten en de factoren 

De laadpaal installeren zal altijd binnen een dag gedaan kunnen worden. Je zit daarom ook niet lang in de overlast van bijvoorbeeld boorwerkzaamheden en het plaatsen van de nieuwe groepen. Echter komen er wel altijd kosten bij kijken. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan een eventuele nieuwe aansluiting, de afstand tussen de paal en de meterkast, de bevestiging van het laadstation en de extra werkzaamheden die plaats moeten vinden. Je kunt op voorhand wel altijd een schatting van de kosten krijgen, zodat je weet waar je aan toe bent.  

Zorg voor jouw eigen laadpaal 

Door zo goed mogelijk te bekijken wat er nodig is om er voor te zorgen dat het laadpaal installeren goed verloopt zorg je dat je altijd de beste keuze zal maken. Een professional weet daarbij altijd wat er nodig is en welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Bij Laadpaal Outlet ben je in ieder geval aan het juiste adres. Daarbij zal het allemaal snel gaan verlopen en ga jij profiteren van de investering die je gemaakt hebt. Je kunt de laadpaal direct in gebruik nemen en zorgt ervoor dat jouw auto iedere dag weer van stroom voorzien is. Iedere rit die je maakt, wordt vanaf nu weer een groot feest. 

Meer berichten