Belangrijke aandachtspunten bij een puincontainer huren

2 min gelezen
minigraver

Ben je van plan om te gaan verbouwen? Wanneer je met jouw project aan de slag gaat, dan zal je altijd met afval te maken krijgen. Dan is een grofvuil container huren bij Puincontainershop wel aan te raden. Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je dit gaat doen. Zo weet je zeker dat je de fout niet in gaat. 

1. Inschatting van de hoeveelheid

Wanneer je een verbouwing gaat doen, heb je niet genoeg aan een gewone container. Je moet een puincontainer huren die groot genoeg is. Ze zijn er van 6 m3 tot zelfs 20 m3. Het inschatten is niet heel moeilijk, maar wil je zekerheid hebben, dan kan je altijd advies aan de verhuurder vragen. Zo zorg je voor zekerheid.

2. Het soort afval

Wanneer je gaat verbouwen, dan komt er veel afval vrij. Dit kan een specifieke stroom zijn, zoals grond, maar het kan ook om meerdere soorten stromen gaan. Het is dus belangrijk om het soort container dat bij het soort afval past te kiezen. Zo weet je zeker dat het goed zit. Bedenk je daarbij dat er voor alle soorten wel een specifieke container te krijgen is.

3. Ruimte voor de bak

Ook de ruimte voor de bak is belangrijk. Zorg dat plek vrijmaakt zodat de bak achterwaarts door de chauffeur geplaatst kan worden en op kan worden opgehaald. Houd rekening met het formaat, als stelregel neem je 1 tot 3 parkeerplaatsen, afhankelijk van de grootte van je bak. Kijk goed of je geen toegangswegen blokkeert en dat de weg vrij is als de chauffeur komt. Zorg ook dat de buren weten dat de container wordt geplaatst. Zorg dat de container op een goede stabiele ondergrond komt te staan zodat deze niet verzakt. Zorg daarnaast ook dat je er zelf bij bent als de container geplaatst wordt. Zo weet je zeker dat alles klopt.

4. De vergunning

Wanneer je de container op eigen terrein laat plaatsen, dan heb je er geen vergunning voor nodig. Moet je echter gemeentegrond gebruiken, dan is het wel slim om even te bekijken wat de gemeente voor regels hanteert. Soms mag je dit voor korte tijd zonder vergunning doen. Dit is echter niet altijd zo. Moet de container enkele weken blijven staan, dan is er eigenlijk overal in Nederland een vergunning voor nodig. Het is altijd slim om dit even bij jouw gemeente uit te zoeken.