Binnendeur cilinderslot

1 min gelezen
cilinderslot-pfaffenhain-noodcilinder-dubbele-cilinder

We kennen allemaal het cilinderslot voor buitendeuren, maar er zijn ook verschillende cilindersloten voor binnendeuren. In deze blog zullen we kort uitleggen wat een binnendeur cilinderslot is, wat het verschil met een buitendeur cilinderslot is en welke binnendeur cilindersloten er allemaal zijn.

Verschil buitendeur cilinderslot

Een cilinderslot voor een buitendeur zijn altijd voorzien van een SKG keurmerk, deze zijn moeilijker te manipuleren omdat ze zijn beschermd tegen boorbelemmering (kerntrekken). Een cilinderslot voor een binnendeur zijn niet voorzien van dit SKG keurmerk maar dit is ook niet noodzakelijk voor een binnendeur.

Een cilinderslot voor binnendeuren zijn erg handig voor bepaalde ruimtes in huis of in een schuur die afgesloten dienen te worden, denk aan opbergruimtes of een kantoor. Maar ook op kantoren of sportverenigingen is het soms nodig om bepaalde ruimtes in een gebouw af te kunnen sluiten. Hier is ook binnendeur cilinderslot ook ideaal.

Soorten binnendeur cilindersloten

Er zijn verschillende soorten sloten voor binnendeuren. Een half cilinderslot is erg handig wanneer een deur maar vanaf één kant open gemaakt dient te worden. Wanneer een deur wel van twee kanten open gemaakt dient te worden is een dubbel cilinderslot nodig. Wanneer je een binnendeur cilinderslot met een draaiknop wilt openen is dit ook mogelijk, hiervoor zijn knopcilinders beschikbaar.

Hopelijk hebben we je duidelijk kunnen maken wat het verschil is tussen een cilinderslot voor een binnen en een buitendeur. Maar het grootste voordeel van een binnendeur cilinderslot ten opzichte van een buitendeur cilinderslot is de prijs!