De beste kamerplanten voor jouw woning

2 min gelezen

Het is tegenwoordig erg belangrijk om genoeg groen in het huis te hebben staan. Niet alleen is het gewoon erg leuk om het huis op deze manier een beetje op te fleuren, maar het is ook nog eens gezond. Door de plantjes door het gehele huis te verspreiden zal jij namelijk overal in het huis verse lucht in kunnen ademen. Zoals je misschien nog wel weet van de middelbare school, verversen planten namelijk de lucht. Dit doen ze door het proces van fotosynthese. We hoeven hier verder geen halve biologieles aan vast te binden, maar houdt er dus in ieder geval rekening mee dat een plant de lucht die jij de hele dag inademt gratis en voor niets voor jou zal verversen. Dit kan jou tijdens het thuiswerken bijvoorbeeld beter later concentreren door de verse zuurstof dat je inademt. 

Kleine kamerplantjes

Om dit te kunnen realiseren is het dus wel belangrijk om überhaupt een plantje in huis te hebben. Vaak zie je dat mensen hun hele huis vol hebben staan met planten. Natuurlijk is dat goed en absoluut aan te raden, maar als je dat toch niet helemaal ziet zitten is het altijd mogelijk om klein te beginnen. Met kleine plantjes zal je namelijk even kunnen wennen aan het idee van planten in het huis. Bovendien kan het soms ook even oefenen zijn, aangezien je de plant ook om de zoveel tijd water zal moeten geven. Het is wel altijd leuk om een beetje met de soorten plantjes af te wisselen. Probeer dus altijd verschillende soorten planten in huis neer te zetten. Zo zal je uiteindelijk een geweldig huis vol met groene plantjes hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een grote plant woonkamer neer te zetten, aan jou de keuze!

De bonsai

Eén van de bekendere plantjes is de bonsai. In het officiële planten woordenboek wordt deze plant ook wel de ficus ginseng genoemd. Deze plant is absoluut aan te raden, omdat dit simpelweg gewoon een prachtige plant is. Bovendien kan deze plant ontzettend lang meegaan. Het enige wat je hiervoor moet doen is de plant goed verzorgen. Door de plant met warm weer één of twee keer per week water te geven moet dit ongetwijfeld goed gaan komen. Wanneer het in de winter wat kouder is zal de plant maar één keer per week water nodig gaan hebben. Als jij ook een bonsai plantje in huis wil halen is het wel belangrijk dat je goed voor deze prachtige plant zal zorgen. Dat is namelijk wel het minste wat je kan doen voor deze unieke plant met de stam in een s vorm.