De voordelen van een bouwkundig rapport

2 min gelezen

Een bouwkundig rapport laten maken is niet verplicht. Wanneer je een grote investering maakt zoals een huis kopen raden wij dat wel aan. Een bouwkundig rapport heeft namelijk wel voordelen. 

Wanneer kun je een bouwkundig rapport opvragen?

Een bouwkundige rapport opvragen kun je het beste doen wanneer je een huis gaat kopen. Het is geen kleine investering die je doet als je een huis koopt. Zeker wanneer je een ouder huis wilt kopen is het zeer sterk aan te raden. Je zal door het rapport niet komen te staan voor verrassingen. 

Je weet precies wat er aan de hand is met het huis. Een bouwkundig rapport laat je maken op het moment dat je een huis hebt gekocht of nog wilt gaan kopen. Je laat dan de inspectie doen door een bouwkundige. Laat het rapport maken door een erkend iemand.

Welke inhoud kun je verwachten in een bouwkundig rapport?

Je laat tijdens de bouwkundige keuring onderdelen inspecteren door de bouwkundige. De bouwkundige zal alle onderdelen grondig bekijken. In het rapport die de bouwkundige dan opstelt worden alle gebreken genoemd die het huis heeft. Daarnaast worden er foto’s gemaakt van alle gebreken. 

In het rapport zal ook advies worden gegeven als het gaat om asbest of ongedierte. Je wordt inhoudelijk geïnformeerd over de kosten van het onderhoud. Dat wil zeggen dat je precies weet wat er moet gebeuren om het te herstellen en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Welke voordelen heeft een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig rapport laten opstellen levert je een aantal voordelen op. Wij zetten je hier de belangrijkste voordelen op een rij:

Het rapport kan gebruikt worden als ontbindende voorwaarde in een (voorlopig) koopcontract

Heeft de verkoper gebreken verzwegen dan kun je het koopcontract ontbinden

Je kunt onderhandelen over de vraagprijs als er gebreken zijn

Zijn er gebreken dan kun je onderhandelen over de vraagprijs met het bouwkundig rapport.

Je hebt inzicht in alle gebreken en de volledige kosten om het te repareren 

Elk probleem dat wordt gevonden in het huis komt in het bouwkundig rapport te staan. Je hebt zekerheid.