De voordelen van geïsoleerde randbekisting

2 min gelezen
beton

Wanneer je werkt met geïsoleerde randbekisting, dan kan je daarmee de zijkanten van gewapende betonplaten op de juiste wijze bekisten. Toch is er juist een reden waarom je voor geïsoleerde vormen van bekisting moet kiezen. Het is dan ook goed om te weten wat de voordelen zijn. Dit maakt het voor jou veel gemakkelijker om de juiste keuze te maken. Neem in dit artikel de voordelen door, zodat je weet waar je mee te maken hebt. Dit zal je er direct van overtuigen om voortaan op deze manier te werken. Of het nu gaat om de montage, de isolatie of de vorm van gebruik. 

Direct te gebruiken

Wanneer je aan de slag gaat met deze vorm van randbekisting, dan worden de verschillende elementen op de vereiste hoogte aangeleverd. Daarom zijn ze ook direct klaar voor montage. Wanneer je gebruikmaakt van de montage klare geïsoleerde randbekisting, dan bespaar je daarmee dus niet alleen tijd, maar ook kosten. Er is immers minder arbeid nodig dan wanneer je met conventionele bekisting aan de slag zou gaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor de elementen van Vencory. Daarom kan het ook zo aantrekkelijk zijn om deze toe te passen in verschillende situaties.

De voordelen van isolatie

Het is ook belangrijk om te weten waarom juist isolerende bekisting zo goed te gebruiken is. Wanneer je de thermisch geïsoleerde bekistingselementen gebruikt, dan heb je een ondersteuningsvrije, zelfdragende bekisting. Die is klaar voor isolatie. Ook biedt deze een uitstekende hechting aan pleisterwerk en beton. Je hoeft dus niet te zorgen dat de bekisting wordt vastgehouden. Je hoeft het niet te ontkisten en schoonmaken is ook niet meer nodig. Ook vervoer is niet meer van belang. Er zijn bovendien veel tussenmaten die je ook goed kan gaan gebruiken.

Het gemak van de montage

Wanneer je kijkt naar deze vorm van bekisting, dan zal nog iets anders opvallen. Het is namelijk ook zo dat het monteren heel snel kan gaan. Je kan het verlijmen. Daardoor bespaar je heel veel tijd op het proces van montage. Andere vormen van bekisting moeten geschroefd worden. Daardoor kost het meer tijd. Zelfs wanneer je voor de grote vormen kiest, kan je nog altijd snel werken door te verlijmen. Dit is dus een sterk voordeel. De randbekisting is blijvend en deze isoleert. Dit betekent dus dat je er verder geen omkijken meer naar hebt. Op die manier kan je dus niet alleen tijd, maar ook geld besparen.