Deze soorten lichtkoepels kun je uit kiezen voor je woning

1 min gelezen
Lichtkoepels

Een lichtkoepel heeft veel voordelen ten opzichte van andere ramen. Ze gebruiken geen ruimte op de muur, kunnen helpen je energierekening te verlagen en zorgen voor meer frisse licht. Lichtkoepels komen echter ook in allerlei vormen en maten. Benieuwd welke bij jou past? Dat ontdek je hier. 

Lichtkoepels

Soorten lichtkoepels

Net als bij ieder ander product zijn er natuurlijk variaties op deze speciale koepels. Er zijn drie verschillende soorten lichtkoepels:

  • enkelwandige lichtkoepels
  • dubbelwandige lichtkoepels
  • driewandige lichtkoepels

Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht tot niet geïsoleerd zijn. Hier is het niet erg als er kou of tocht naar binnen komt. Deze koepels worden vaak gebruikt in tuinhuisjes. Een dubbelwandige lichtkoepel komt het vaakst voor. Voornamelijk in bedrijfspanden en huizen. De isolatie van een dubbelwandige koepel is een stuk beter dan bij een enkelwandige koepel. Alleen de driewandige koepel isoleert nog beter. Het verschil tussen deze koepels is vaak alleen de prijs.

Ga je voor helder of mat?

Daarna is de vraag of je een matte of heldere lichtkoepel wil want dat verschilt ook nogal. Een matte lichtkoepel is niet doorzichtig in tegenstelling tot een heldere lichtkoepel. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opalen koepel van melkglas. Dat verschil is vaak kleiner dan wordt aangenomen. Als een lichtkoepel mat is dan houdt deze veel meer warmte tegen. Dat kan juist in de zomer wel prettig zijn, met name als er lang zon op de koepel staat.