Droogbloemen zijn populair

2 min gelezen

Droogbloemen zijn zeer populair tegenwoordig en steeds meer mensen ontdekken er de voordelen van dat komt door een droogbloemen groothandel. Het voordeel van de droogboeketten zijn allereerst de langdurige houdbaarheid die ze hebben. Waar een normaal bloemboeket de houdbaarheid heeft van ongeveer 10 dagen kun je met droogbloemen soms zelfs wel een paar jaar vooruit. Je kunt dus zeker stellen dat droogboeketten duurzamer zijn dan de normale bloemboeketten.

Voordelen van bloemen

Zoals al eerder aangegeven is de houdbaarheid van droogbloemen velen malen langer dan die van echte bloemen. Dit scheelt je als consument veel in je portemonnee. Zeker als je geregeld een boeket haalt bij de bloemist kunnen de bedragen snel oplopen. Bij aanschaf van een droogboeket is het wel van belang het boeket stofvrij te houden. Hier zijn verschillende technieken voor. Zo kun je haarlak gebruiken om het boeket mee in te spuiten of kan je een haardroger nemen en het stof daarmee wegblazen. Daarnaast is het handig de droogbloemen op een vocht- en vetvrije plaats in het huis neer te zetten. Zo voorkom je beschadigingen en geniet je er langer van.

Er zijn tal van bedrijven en webshops die droogbloemen produceren zoals een droogbloemen groothandel, maar je kunt het uiteraard ook zelf doen. Belangrijk is dat je de goede bloemen kies die er geschikt voor zijn. Tulpen en narcissen zijn niet geschikt voor drogen. Zonnebloemen, rozen en lavendel zijn wel geschikt om te drogen. Wanneer je bloemen wil drogen moet je ze op de kop ophangen in een droge, donkere ruimte. Het beste is wanneer er genoeg ruimte is tussen de bloemen zodat er voldoende lucht beschikbaar is.

Laat je creativiteit de vrije loop

Het drogen van bloemen en maken van boeketten is een leuke creatieve uitdaging. Vooraf kun je het beste bloemen kiezen met kleuren die passen binnen je eigen interieur. Het resultaat is dan vaak een mooie match waarbij de droogbloemen een mooie natuurlijke sfeer opleveren aan je woonkamer of andere ruimte waar je je droogbloemen wil plaatsen. Wanneer je graag een keer zelf bloemen wil drogen kun je op internet voldoende artikelen vinden die je stapsgewijs helpen een geschikt boeket te maken. Ook zijn er tal van hobbyclubs die bloemen drogen.