Eerste hulp bij volgelopen doucheputje – 6 tips

2 min gelezen

Een volgelopen doucheputje; het kan de start van je dag veranderen in een onverwachte watercrisis. Maar geen nood, gelukkig zijn er enkele eenvoudige en effectieve manieren om dit veelvoorkomende huishoudelijke probleem bij de kern aan te pakken. Dus voordat je de professional inschakelt, hier zijn 6 handige tips om zelf te proberen je doucheputje weer vlot te trekken:

1. Begrijp het probleem

Het eerste wat je te doen staat is begrijpen waardoor het putje verstopt raakt. Vaak zijn het de afgevallen haarpunten, zeepresten en kleine vuildeeltjes die de boosdoener zijn. Leer de  oorzaak kennen, en je zult meestal gerichter aan de slag kunnen gaan.

2. Gebruik huishoudelijke middelen

Voordat je de telefoon grijpt voor de gootsteen laten ontstoppen, probeer eens een mengsel van baking soda en azijn. Giet eerst een kopje baking soda in het putje, gevolgd door een kopje azijn. Laat het een paar minuten borrelen en spoel dan door met heet water.

3. Plopper in actie

Een oude vertrouwde plopper gaat kilometersver wanneer je te maken hebt met een verstopt doucheputje. Zorg ervoor dat je een goede afdichting krijgt en pomp krachtig op en neer. Dit kan helpen om de verstopping los te maken.

4. Ontstopper op een stokje

Dan zijn er ook nog andere speciale gereedschappen, zoals een ontstopper op een stokje, die speciaal ontworpen zijn om haar en andere blokkades uit je afvoer te trekken. Uitstekend om in te investeren, want ze zijn goedkoop en eenvoudig in gebruik!

5. Preventie is de sleutel

Voorkomen is beter dan genezen. En er is simpelweg geen betere preventieve methode dan het gebruik van een haarzeefje om te voorkomen dat haar en andere deeltjes in het putje terechtkomen.

6. Wanneer professionals inschakelen

Soms zit de blokkade dieper dan je zelf kunt bereiken en is professionele hulp nodig voor het riool ontstoppen. Als al het andere faalt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ontstoppingsbedrijf Michel Doorn, voor snelle oplossingen.

Met deze tips kun je hopelijk snel weer genieten van een onbezorgde douche-ervaring en stromend water uit de douche, en in het doucheputje! Onthoud: regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen zijn een van de beste oplossingen om in de toekomst verstoppingen te vermijden.