Gaat u verbouwen? Scheid uw klusafval!

2 min gelezen

Stel: u bent net verhuisd, maar de badkamer die in het nieuwe huis zit kan wel een make-over gebruiken. U kunt er dan voor kiezen om de badkamer van top tot teen door professionals onder handen te laten nemen, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan. Zeker als u een beetje verstand heeft van kluswerk, kan het zelf slopen van uw badkamer een goede keuze zijn voor uw portemonnee.

Niet alles op één hoop

Vaak is het zo dat bij verbouwingen al het afval in een grote container gedumpt wordt, die later door de milieustraat wordt opgehaald. Het is verstandiger om het klusafval te scheiden; bijvoorbeeld metaalafval in één container en de rest van het afval in een andere. Koper is zeker interessant om te scheiden. Koper wordt veelal teruggevonden in badkamers, en met de huidige koperprijs kunt u een aardig zakcentje terugverdienen.

Leuke manier om het milieu te helpen

Het scheiden van uw bouwafval is dus eigenlijk een leuke manier om het milieu te helpen. Veel mensen vinden het scheiden van afval tijdrovend, en doen het daarom niet. Maar in wezen vergt het afval scheiden maar één extra handeling, die weinig tijd kost. En als we er daarnaast ook nog eens voor beloond worden, is dat toch alleen nog maar extra stimulans om het wel te doen? Door u metaalafval te scheiden en in te leveren bij de milieustraat of een schoothandelaar, zorgt u ervoor dat we het milieu minder vervuilen en minder belasten, omdat er geen nieuwe metalen bijgemaakt hoeven te worden. Daarnaast verdient u een leuk bedrag voor het inleveren van uw oud ijzer, die u weer zou kunnen investeren in uw nieuwe badkamer. Win-win toch?

Wilt u meer informatie over het scheiden van metaalafval, wat de prijzen zijn of waar u uw schroot kwijt kunt? Kijk dan eens op https://www.123oudijzerprijs.nl/