Het dak is kapot… wat nu?

2 min gelezen
Dakdekkersgids

Een kapot dak is niet alleen onhandig, het is ook nog eens gevaarlijk. Een kapot dak kan leiden tot kleine lekkages, maar het kan ook schadelijk zijn voor de fundering van de woning. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt. Lees verder en ontdek wat je moet doen bij een kapot dak.

Kapot dak: stappenplan 

Als je dak beschadigd is, zijn er een aantal stappen die je kunt zetten. 


Stap 1: Inspecteer de schade
Onderzoek de schade aan het dak en probeer erachter te komen waar het probleem is ontstaan. Controleer op lekkages, losse dakbedekking, gebroken dakpannen en overige bijzonderheden. 

Stap 2: Tijdelijke maatregelen

Als er lekkages zijn, plaats dan emmers of bakken om het water op te vangen. Je kunt ook plastic of een zeil gebruiken om het beschadigde gedeelte af te dekken. 


Stap 3: Bel een dakdekker

Neem contact op met een professionele dakdekker om de schade te beoordelen en te repareren. Zij hebben de expertise en het juiste gereedschap om het probleem op te lossen.

Stap 4: Voorkom verdere schade
Onderhoud het dak goed om meer schade te voorkomen. 

Voor meer informatie over de juiste aanpak bij een kapot dak kun je terecht op Dakdekkersgids.

Dakdekkersgids

Wat kan de dakdekker voor jou betekenen?

Een dakdekker kan je op verschillende manieren helpen als je problemen hebt met je dak. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hiervan.

  • Reparaties: Als er gaten, lekkages of beschadigingen aan je dak zijn, kan een dakdekker die repareren. Ze zorgen ervoor dat je dak weer waterdicht en veilig is.
  • Nieuw dak installeren: Als je een oud dak hebt dat niet meer goed werkt, kan een dakdekker een nieuw dak voor je bouwen. Ze gebruiken materialen zoals dakpannen, shingles of andere dakbedekking om een nieuw dak te maken.
  • Onderhoud: Dakdekkers kunnen je dak regelmatig inspecteren en onderhouden om problemen te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld bladeren en vuil verwijderen, dakgoten schoonmaken en controleren op slijtage. 

Hoe repareren dakdekkers een kapot dak?

Dakdekkers repareren een kapot dak door eerst het beschadigde gebied te inspecteren. Ze verwijderen dan kapotte dakbedekking, zoals dakpannen of shingles, en vervangen deze door nieuwe. Als er lekkages zijn, repareren ze die met speciale afdichtingsmaterialen. Ze zorgen ervoor dat het dak waterdicht is en geen lekken meer heeft. Soms moeten ze ook houten onderdelen repareren of vervangen als die beschadigd zijn.