Inboedel opkopen

2 min gelezen
Verhuis bedrijf

Als je een huis moet ontruimen kom je erachter met hoeveel spullen je leeft. In elke kamer heb je meubels, apparaten, kleding, kasten, tafels, lampen, en vloerkleden. Je zal een hoop spullen willen houden omdat ze van grote emotionele waarden zijn. Belangrijke erfstukken bijvoorbeeld. Maar een groot deel van de spullen heb je niet meer nodig.
Bij een ontruiming zal je toch iets met die spullen moeten doen. Je kan het niet allemaal laten staan. In dat geval is het handig als het bedrijf dat je ontruiming regelt ook de inboedel kan opkopen.

Inboedel opkopen

Verkopen

Alle meubels, apparaten en spullen die nog wat waard zijn kunnen verkocht worden. Dat scheelt ook een hoop wanneer je de factuur krijgt. De spullen betalen voor hun eigen verhuizing. Je moet er met een ontruiming niet aan denken dat je ook nog eens alle spullen zelf op het internet moet zetten om ze zien te verkopen. Dan zou je het liefst gewoon van alles af willen. Dat is zonde als het nog wel iets waard is. 

Doneren

De spullen die het niet waard zijn om te verkopen, maar nog wel bruikbaar zijn,  kan je maar beter doneren. Er zijn veel mensen die nog veel plezier kunnen hebben van de spullen die voor jou niets meer waard zijn. Zo help je er anderen mee. 

verhuzien

Uitbesteden

Het verkopen en doneren van spullen kan je dus het beste overlaten aan het bedrijf dat de ontruiming regelt. Dan hoef je niet zelf met alles te slepen, en heb je er na de ontruiming geen omkijken meer naar. De bedrijven die dat kunnen regelen weten vaak precies waar wat heen moet, en hebben de contacten om het voor elkaar te krijgen. Dan krijg je een fatsoenlijke prijs voor dat wat je verkoopt, en komen de spullen die je wil weggeven ook echt op een goede plek terecht.