Lichtkoepel veranda

2 min gelezen
Lichtkoepel veranda

Voor plaatsing in een buitenoverkapping, zoals een carport of een veranda, heeft vlakkelichtkoepel.nl een lichtkoepel veranda in het assortiment. Net als de gewone lichtkoepels zijn ook die in 900 standaardmaten leverbaar. Bij een lichtkoepel veranda wordt het glas gemonteerd in een duurzaam houten frame. Het glas is zo geplaatst dat regenwater er vrij vanaf kan druipen. Anders dan bij de gewone lichtkoepels zit het frame zo in elkaar, dat er een permanente ventilatiestroom aan de binnenzijde van het glas loopt. Dat is prettig, want daardoor is de kans dat zich daar insecten ophouden veel kleiner.

Lichtkoepel veranda

Lichtkoepel veranda met kwalitatief goed glas

Om te voorkomen dat er ongelukken ontstaan is het glas van een lichtkoepel veranda uitzonderlijk sterk. Als er eens een keer een tak op valt of als er een steen op terechtkomt zal het niet breken. Het glas is zelfs sterk genoeg om een persoon te dragen, al wordt het niet aangeraden om op een lichtkoepel veranda te gaan lopen. Een ander voordeel van een lichtkoepel veranda van vlakkelichtkoepel.nl is dat regen minder geluidsoverlast veroorzaakt dan bij een lichtkoepel van kunststof. Ook dat komt doordat er dik sterk glas wordt gebruikt.

Lichtkoepel veranda

Geen last van de zonnewarmte op de veranda

Onder een carport of veranda kan het in de zon erg warm worden, vooral als de veranda uit de wind ligt. De zon schijnt door het glas en de warmte gaat zich onder het dak ophopen. Om dat tegen te gaan kan het glas in een lichtkoepel veranda worden voorzien van een zonwerende coating. Zo’n coating zorgt ervoor dat wel het zonlicht, maar niet de warmte van de zon door het glas kan schijnen. Met zulk glas kun je in de zomer veel langere tijd op de veranda blijven zitten dan met een gewone glazen of kunststof lichtkoepel.