Maak het extra gezellig met het juiste licht.

2 min gelezen

Iedereen wil een gezellig interieur, maar mooie meubels en woonaccessoires kunnen een verspilde moeite zijn als je niet de juiste verlichting installeert. Daarom geven wij bij lampenhuis je graag een paar tips om ervoor te zorgen dat je huis altijd de juiste sfeer heeft.

Warme lichte kleur

De sfeer in een ruimte hangt grotendeels af van de lichttemperatuur. De kleurtemperatuur van een lichtbron wordt conventioneel uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler het licht wordt, ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfskantoren of showrooms. Wil je het gezelliger maken? Dan kies je het beste voor een lagere lichttemperatuur. Om je helemaal op je gemak te voelen in je woonkamer adviseren wij een warme lichttemperatuur van 2700 – 3000K. In de webshop van Lampenhuis vindt je een uitgebreid assortiment van lichtbronnen waar het aantal Kelvin staat beschreven.

Dimbare lampen

In de avond thuis ontspannen na een dag hard werken is een heerlijk gevoel. Dimbare verlichting van Lampenhuis kan heerlijk ontspannend zijn voor uw ogen. Je kunt de perfecte lichtsterkte kiezen die bij je past. Wist je dat de output van een lamp wordt uitgedrukt in lumen (lm)? Hoe meer lumen, hoe feller het licht zal zijn.

Indirecte verlichting

Als je het woord ‘verlichting’ noemt, denken mensen vaak aan het licht dat rechtstreeks op een gewenst object of plaats schijnt. Maar indirecte verlichting kan ook een verrassend, sfeervol effect hebben. Wanneer licht van een wandlamp weerkaatst op een muur, kan dit een veel aangenamere sfeer opleveren. Of installeer led strip verlichting achter een kast en kijk hoe deze op een mooie manier de ruimte verlicht. Je kunt zelfs richtbare vloer- of tafellampen van Lampenhuis opstellen om het licht op een meer speelse manier te reflecteren.