Maak kennis met de Laurier; een van de populairste haagplanten

1 min gelezen
Laurier

Al sinds jaar en dag behoort de Laurier tot de populairdere haagplanten. De Laurier herken je onder meer aan zijn glinsterende, langwerpige, groene bladeren, waar je echt leven in voelt zodra je deze in de hand neemt. Handig aan de Laurier is daarnaast dat deze bijna alle grondsoorten tolereert en dat ie goed presteert in alle seizoenen die we in Nederland kennen. Ook groeit deze plant snel, waardoor je al in korte tijd over een aardige haag kunt beschikken als dat nodig is. En een goede haag, dat is iets dat elke tuinbezitter eigenlijk wel zou moeten willen. Lees hieronder waarom dat zo is.

Laurier kopen

Waarom eigenlijk een haag?

Wanneer je een tuin hebt die nog niet goed is afgescheiden van gemeentegrond en tuinen van buren, dan kun je deze afscheiding op verschillende manieren vormgeven. Hierbij verdient het de voorkeur voor een natuurlijke haag te gaan boven een hek of een schutting en wel om de volgende redenen:

• Een natuurlijke haag biedt privacy. Zeker als je haag volgroeid is, blokkeert deze volledig het zicht in je tuin. Ook omgevingsgeluid wordt erdoor gedempt.

Laurier

• Natuurlijke hagen trekken allerlei diertjes aan, waaronder vogels, insecten en gronddieren. Dit is goed voor de ontwikkeling van de natuur op lokaal niveau. Bovendien heb je zo wat extra leven in de brouwerij.• Haagplanten zoals de Laurier geven kleur aan je tuin. In dit geval ook letterlijk, en het hele jaar door. In de winter blijft de Laurier namelijk groen ogen.