Nieuwe stijl? Nieuw interieur!

2 min gelezen

Na een tijdje heb je het wel gehad met die woonkamer van je. Tijd voor wat anders! In onderstaande tips lees je in grove details de stappen die je aflegt om tot het mooiste eindresultaat te komen.

Vloer en muren

Als je het roer echt helemaal omgooit, is een nieuwe vloerbedekking en een likje verf aan muren, deuren en je plafond niet genoeg. Tenminste, als de basis van je kamer niet bij de door jou gekozen stijl past. Het kan namelijk zo zijn dat je een flink deel van je woonkamer eruit moet slopen. Wanneer je dit weer gaat vervangen, kies je voor kleuren en materialen die met elkaar in overeenstemming zijn. Dat wil zeggen dat ze perfect bij elkaar aansluiten en de uitstraling verzorgen die je nieuwe interieur verdient!

Finishing touch

Kamer klaar, meubels erin? Dan is het nu tijd voor het uitkiezen van de accessoires! Sommige lijsten met daarin je favoriete foto’s, schilderijen en andere afbeeldingen kunnen wellicht weer worden teruggehangen. Als er geen plaats voor ze is in je vernieuwde woonkamer, laat je ze weg of vervang je ze. Verder zijn er kleine versieringen die ‘t ‘m doen, zoals plantjes, vaasjes en beeldjes. Maak je kamer zo sprankelend of kalm als je zelf wilt.

Afval

Vroeg of laat loop je tegen het puin aan dat je achterlaat tijdens het verbouwen. Bovendien heb je misschien oude meubels en accessoires die je wel wilt gooien. In plaats van continu naar de milieustraat te rijden, is een geschikte container huren een veel beter idee. Selecteer de bak waarin je de afvalstroom van jouw keuze kunt verwerken en je kunt alles waar je vanaf wilt eenvoudig kwijt.

Succes met klussen!