Op natuurlijke wijze drogen of met behulp van een bouwdroger?

2 min gelezen

Als bouwbedrijf of iemand die regelmatig klust weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de vochtconcentratie goed in de gaten te houden bij de bouw of verbouwing van een pand. Door het gebruik van materialen op waterbasis neemt de hoeveelheid vocht aanzienlijk toe. Doe je hier niks aan, dan kan dit na verloop van tijd tot serieuze gevolgen leiden. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Het is daarom belangrijk om een keuze te maken: laat je de materialen op natuurlijke wijze droger of maak je gebruik van een bouwdroger? In dit artikel vertellen we je over de verschillen en waarom wij altijd zullen kiezen voor een bouwdroger!

Het grote verschil

Sommige mensen kiezen ervoor om de materialen op natuurlijke wijze te laten uitdrogen/uitharden. Dit is een optie, maar wel één waarvoor je veel tijd benodigd bent. Dit proces kan namelijk, uiteraard afhankelijk van hoe hoog de vochtconcentratie is, tot wel 18 maanden duren! Menig persoon heeft niet de tijd om hierop te wachten. Dit is dan ook één van de redenen dat veel mensen kiezen voor het gebruik van een bouwdroger. Deze versnelt het proces namelijk aanzienlijk tot slechts enkele weken tot maanden. Daarnaast weet je ook zeker dat het goed gebeurd. Met het onvoorspelbare weer in Nederland is het op natuurlijke wijze drogen altijd maar de vraag.

De gevolgen van een te hoge vochtconcentratie

Om te benadrukken hoe essentieel het is dat het uitdrogen/uitharden zeer belangrijk is gaan we kort in op de gevolgen van een te hoge vochtconcentratie. Besluit je namelijk om weinig tot niks te doen en het op natuurlijke wijze af te wachten, dan kan je na verloop tegen de volgende problemen aanlopen:

  • Schimmel
  • Muffe geurtjes
  • Aangetaste isolatie
  • Houtconstructies zetten uit
  • Sterkte van bouwmaterialen kan afnemen

Dit zijn natuurlijk gevolgen die erg duur kunnen zijn en te allen tijde voorkomen moeten worden. Door het gebruik van een bouwdroger weet je zeker dat jouw woning of bedrijfspand goed uitdroogt/uithard. En voor slechts €349,- kan je tegenwoordig al een uitstekende bouwdroger kopen.