Tips bij het kiezen voor een hang wc en planchet in de badkamer

2 min gelezen

Wil je tips voor het uitkiezen van een hang wc en planchet badkamer? Zoek niet verder. Wij helpen je met deze blogpost uit de brand. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je vervolgstappen moeten zijn bij het aanschaffen van een hang wc en/of een planchet voor in de badkamer. Het makkelijkst is om maar gewoon bij het begin te beginnen en de volgende vraag te beantwoorden: ‘Wat is een hang wc en een planchet in de badkamer?’.

Wat is een hang wc?

Laten we eerst uitleggen wat een hang wc is. Een hang wc – ook wel een hangend toilet of een wandcloset genoemd – is een toiletpot die aan de muur ‘hangt’. Je hebt dus geen deel aan de onderzijde die op de grond rust. Je voelt natuurlijk al aan je water wat hier handig aan is, namelijk dat je er gemakkelijk onder kunt stofzuigen en dweilen. Een ander voordeel van zo’n hang wc is dat het ruimtelijker oogt en dat het je toilet en/of badkamer een meer hedendaagse uitstraling geeft. Een andere optie bij de aanschaf van een wc-pot is om te kiezen voor een wat meer ouderwets aanvoelend staand toilet.

Diepspoel of vlakspoel

Een andere vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is of je voor een diep- of vlakspoel toiletpot gaat. Er is voor allebei de soorten iets te zeggen. Bij een diepspoel toilet komen je behoeftes direct in het water terecht. Hierdoor heb je minder vieze geuren, maar een nadeel is dat je het water soms tegen je aan kan spetteren. Bij een vlakspoel toilet worden de behoeftes eerst als het ware op een soort plateau opgevangen. Ze komen dus niet gelijk in het water terecht. Hierdoor blijf je zelf droog, maar kan er wel meer geurontwikkeling ontstaan. Maar voor het ontwerp van de wc-pot maakt het niets uit.

Wat is een planchet in de badkamer?

Wil je je badkamer – naast met bijvoorbeeld een nieuwe hang wc – nog meer onder handen nemen? Dan zou je eens kunnen kijken voor een badkamer planchet. Een planchet in de badkamer is eigenlijk een soort plankje voor in de doucheruimte. Hierop zet je eenvoudig al je douchespulletjes. Zo hoef je niks op de grond neer te zetten. Dit geeft een opgeruimd uitstraling en maakt het makkelijker om je doucheruimte schoon te maken.