Tips voor het verbouwen van je badkamer

2 min gelezen

Op websites zoals mastello.nl kun je genoeg inspiratie opdoen voor een leuke badkamer. Met alle mooie onderdelen die je hier tegenkomt is het goed voor te stellen dat je je badkamer een keer een flinke opfrisbeurt wilt geven. Bij het verbouwen van een badkamer komt veel kijken en daarom is het verstandig om via een duidelijke aanpak te werken. Zo zul je tijdens de verbouwing een aantal keuzes moeten maken, bijvoorbeeld over de kleuren die je gaat gebruiken en hoe je de badkamer wilt inrichten. Om je op weg te helpen volgen hier een aantal tips die de verbouwing van je badkamer tot een succes maken!

Stijl en indeling

Om te beginnen is het erg belangrijk om vooraf te bepalen in welke stijl je de badkamer graag wilt hebben. Je kunt je ideeën op websites zoals pinterest of https://www.mastello.nl verzamelen en verwerken in een moodboard. Tegenwoordig is vooral de moderne, strakke stijl populair. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in zwarte kranen en douches. Verder is het van belang om naar de indeling van je badkamer te kijken. Wil je de indeling hetzelfde houden of wil je toch dingen veranderen? In het laatste geval zul je er bijvoorbeeld rekening mee moeten houden dat leidingwerk verlegd moet worden.

Keuze in sanitair, muren en vloeren

Misschien wel de lastigste keuze in de verbouwing is de keuze in sanitair. Kies je voor een bad, douche of allebei? Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je ter beschikking hebt. Voor zowel de douche en het bad als het toilet geldt dat er enorm veel keuze is. Ga daarom vooral eens naar een sanitairwinkel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je tegenwoordig ook voor een ontspannen regendouche of bubbelbad kiezen. Tot slot kun je ook kiezen uit allerlei soorten tegels voor op de vloer en de muur. De keuze hangt vooral af van je smaak en ook de grootte van de ruimte.. Wanneer je badkamer bijvoorbeeld klein is, kies je het beste voor lichte tinten en grote tegels.