Vijververlichting, ideaal als sfeer- en veiligheidslicht

2 min gelezen

Ik heb nu al jaren een vijver in de tuin en de eerste jaren lag deze er maar een beetje kaal bij ’s avonds. Tot ik door een vriend werd gewezen op het feit dat er ook speciale vijververlichting was. Ik wist uiteraard wel dat het bestond, maar verder nooit echt aandacht besteedt. “’s Avonds zit ik toch binnen en kijk ik niet naar mijn vijver”, zei ik altijd. Totdat ik bij iemand thuis kwam die ook een vijver had, deze was prachtig verlicht. Toen wist ik dat ik zelf ook verlichting in mijn vijver wilde hebben. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar je kunt het ook onderdeel maken van het lichtplan in je tuin, dat heb ik dus gedaan.

pr_9567_1391796614_main_thumb cat_102_1391199207_orig pr_9505_1372709203_1_thumb

Zowel boven- als onderwater licht

Doordat vijververlichting zowel onder- als bovenwater gebruikt kan worden, kan je er alle kanten mee uit. Ik heb bijvoorbeeld een paar spotjes onder de rand van mijn vijver gehangen die mooi het water verlichten, maar ook een paar spotjes op de oever gezet. Deze belichten vanuit mijn vijver de beplanting daar omheen. Ziet er niet alleen supermooi uit, maar brengt ook een stukje veiligheid met zich mee. Vergis je namelijk niet in de hoeveelheid licht die van deze spotjes af komt, een paar spotjes gericht op verschillende delen van je tuin en je hebt in sommige gevallen niet eens meer normale tuinverlichting nodig. Ik geniet nu echt veel meer van mijn vijver en op een warme zomeravond blijf ik vaak nog gezellig in de tuin zitten.