Waar moet je op letten bij beton ciré in de badkamer?

2 min gelezen
badkamer met beton ciré

Als je op zoek bent naar een badkamer die anders en uniek is, kun je overwegen om voor een badkamer met beton ciré te kiezen. Beton ciré, ook wel bekend als betonstuc, wordt steeds populairder en kan worden gebruikt om een aantal fantastische resultaten te creëren in verschillende ruimtes, zo ook in de badkamer. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat. In deze blogpost bespreken 5 punten waar je op moet letten bij het gebruik van beton ciré in de badkamer.

1. Kies de juiste aannemer

Bij het gebruik van beton ciré in de badkamer, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het plaatsen van beton ciré, maar mocht je dit liever door iemand anders laten doen, dan is het belangrijk dat je de juiste aannemer kiest. Niet alle aannemers zijn bekend met dit materiaal, dus zorg ervoor dat je iemand kiest die ervaring heeft met het plaatsen van betonstuc. Bespreek je ideeën met de aannemer en zorg ervoor dat hij aan je wensen geheel tegemoet kan komen.

2. Houd rekening met vocht

Ten tweede moet je ook denken aan vocht. Beton ciré is niet waterdicht, dus het is belangrijk om een kit of vernis te gebruiken om het te beschermen tegen waterschade. Al helemaal in een badkamer is het belangrijk dat de vloer en wanden waterafstotend zijn. Door het eindproduct te voorzien van een versterkende en beschermende toplaag bereik je een slijtvaste betonstuc waar je lang plezier van zult hebben.

3. Plan vooruit

Verder kost het in de meeste gevallen wat tijd om de vloer goed voor te bereiden voordat beton ciré aangebracht kan worden. Daarnaast duurt het proces van het plaatsen van het materiaal ook een tijdje, aangezien er gebruik wordt gemaakt van meerdere lagen die tussendoor moeten drogen. Zorg ervoor dat je vooruit plant en jezelf genoeg tijd geeft om het project te voltooien.

4. Denk aan het gewicht

Beton ciré is tevens een zeer zwaar materiaal. Check dus van tevoren of de badkamer het gewicht wel kan dragen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om het materiaal op de vloer te gebruiken. Het is dus cruciaal dat de badkamer structureel gezond is voordat je begint. Verder is het is dus belangrijk om je aan de aangegeven hoeveelheden te houden, de lagen niet te dik te plaatsen en beton ciré niet te gebruiken om uit te vullen.

5. Zorg dat de ondergrond egaal is 

Ten slotte is een stevige ondergrond essentieel voor beton ciré. Hoe egaler de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. De ondergrond moet scheurloos zijn en goed gefixeerd blijven. Beton ciré bestaat ten slotte maar uit een aantal dunne lagen, dus dit zal een slechte ondergrond niet bij elkaar houden. Een goede tip is om stukgaas te gebruiken om te voorkomen dat de ondergronden gaan trekken of verzakken.