Waarom aluminium kozijnen de beste keuze zijn voor jouw huis

3 min gelezen

Aluminium kozijnen zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze hebben een modern en strak uiterlijk dat perfect past bij hedendaagse architectuur. Bovendien zijn ze ontzettend sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Regen, sneeuw of hittegolven, aluminium kozijnen behouden hun kleur en vorm. Een ander voordeel is het feit dat ze minimaal onderhoud vereisen. Dus, u hoeft niet elk jaar op de ladder te klimmen om ze te schilderen. Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan aluminium kozijnen. Hoewel ze uiterst duurzaam zijn, is het prijskaartje van aluminium kozijnen hoger dan dat van houten of PVC kozijnen. De hoge prijs wordt echter gecompenseerd door de lange levensduur en lage onderhoudskosten. Bovendien kan het zijn dat aluminium kozijnen niet passen bij de stijl van alle woningen. Ze hebben een zeer modern uiterlijk, wat misschien niet aansluit bij een traditioneel of landelijk huis.

Onderhoud en schoonmaak aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en onderhoudsarm. Deze eigenschappen maken ze een ideale keuze voor moderne huizen. Hoewel aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn, betekent dit niet dat ze helemaal geen onderhoud nodig hebben. Regelmatige schoonmaak en onderhoud kunnen de levensduur van uw aluminium kozijnen aanzienlijk verlengen. Het schoonmaken van aluminium kozijnen is zo eenvoudig als het afnemen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van schurende materialen of harde borstels, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat u ook de binnenkant van de kozijnen schoonmaakt, waar stof en vuil zich vaak ophopen. Voor het onderhoud van aluminium kozijnen is het belangrijk om de scharnieren en sloten regelmatig te controleren en indien nodig te smeren. Als u merkt dat er krassen of beschadigingen zijn, kunnen deze vaak worden hersteld met een speciale aluminium verf. Een regelmatige inspectie van de kozijnen kan problemen vroegtijdig opsporen en voorkomen.

Kosten en prijsvergelijking aluminium kozijnen

Wanneer u overweegt om aluminium kozijnen voor uw woning aan te schaffen, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten. De prijs van aluminium kozijnen is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt het formaat van de kozijnen een belangrijke rol. Grotere kozijnen zullen vanzelfsprekend duurder zijn dan kleinere. Ook de keuze voor enkel- of dubbelglas kan de kosten beïnvloeden. Dubbelglas is prijziger dan enkelglas, maar biedt op termijn een betere isolatie wat weer kan leiden tot energiebesparing. Het is raadzaam prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken om zo een goede keuze te kunnen maken. De prijsverschillen kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Let bij het vergelijken wel op de kwaliteit en garantievoorwaarden die de leverancier biedt. Niet elke goedkope aluminium kozijn zal van dezelfde kwaliteit zijn. Het is dus een afweging tussen prijs en kwaliteit. Vergelijk dus niet alleen de prijs, maar kijk ook naar de duurzaamheid en de geboden service van de leverancier.

Installeren en vervangen van aluminium kozijnen

Het installeren en vervangen van aluminium kozijnen kan zowel bij bestaande als bij nieuwbouw woningen plaatsvinden. In beide gevallen is een zorgvuldige voorbereiding essentieel. Bij de installatie zorgt een gedegen meting ervoor dat de kozijnen perfect passen. U wilt immers geen kieren of spleten waardoor de isolatie vermindert. Het vervangen van de kozijnen begint met het verwijderen van de oude kozijnen. Dit moet met zorg gedaan worden om beschadigingen aan de omliggende muur te voorkomen. Wanneer de oude kozijnen verwijderd zijn, kan het nieuwe aluminium kozijn geplaatst worden. Dit gebeurt door het kozijn in de opening te plaatsen, te zorgen dat deze waterpas staat en vervolgens stevig vast te zetten. Ook bij het vervangen van kozijnen is het van belang om rekening te houden met de isolatie. Aluminium kozijnen bieden goede isolerende eigenschappen, maar alleen wanneer ze correct zijn geïnstalleerd. Zorg daarom altijd voor een professional voor deze klus.

Bekijk aluminiumschuifpuionline.nl voor meer informatie!