Waarom een infrarood verwarming?

2 min gelezen

Sommige aspecten voor uw woning zijn niet zo makkelijk begrijpen voor een leek. Het is dan fijn als u wat informatie hierover kunt lezen of een professional kunt inschakelen. Vandaar dat deze blog is geschreven: Om u meer informatie te geven over infrarood verwarmingen en waarom deze het meest geschikt zijn voor uw huis. Ik zal in deze tekst de voordelen van infrarood verwarmingen uiteenzetten, meer informatie geven over infrarood verwarmingen en uw gezondheid en uitleggen wat de factoren zijn die meespelen bij de prijs van infrarood verwarming voor uw huis. Lees hieronder verder als u meer hierover wil weten. 

Voordelen infraroodverwarming 

Als u kiest voor infrarood verwarming (ook wel Ir verwarming genoemd) voor uw huis, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is een infrarood verwarming erg gemakkelijk. Dit komt omdat het gemakkelijk is om plekken te verwarmen met de infrarood verwarming en deze verwarming enkel de plekken zal verwarmen waar u de warmte wenst te hebben. Daarnaast is de infrarood verwarming ook erg gemakkelijk omdat deze weinig onderhoud nodig heeft. De panelen zijn makkelijk te installeren en daarna hoeven ze niet regelmatig schoongemaakt of onderhouden worden. Ten tweede werkt de infrarood verwarming zonder gas, en deze soort verwarming daardoor erg veilig. Dit zorgt voor een verminderd risico op brand, wat natuurlijk erg prettig is. Tot slot is infrarood verwarming een duurzame manier van verwarmen en kun je gemakkelijk gebruik maken van groene stroom met een infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming en uw gezondheid 

Een vraag die bij veel mensen speelt als het gaat over infrarood verwarmingen, is: Is een infrarood verwarming wel gezond? En is deze infrarood straling niet juist slecht voor mijn gezondheid? Het antwoord is heel simpel. Een infrarood verwarming is namelijk absoluut niet ongezond en heeft juist een positief effect op uw gezondheid! Dit komt doordat de infraroodstraling vergelijkbaar is met de straling die de zon uitstraalt, maar niet de schadelijke UV-straling bevat. Hierdoor heeft de infraroodstraling enkel de positieve effecten die zonlicht ook heeft, zoals een heerlijk warm gevoel en een stimulering van de bloedsomloop, en niet de negatieve!  

De prijs van infraroodverwarming 

De prijs van een infrarood verwarming voor uw woning kan enorm variëren. Ik zal daarom hier een aantal factoren opnoemen die invloed hebben op de prijs van uw verwarming en waarmee u dus rekening kunt houden. Allereerst is het belangrijk of u de infrarood verwarming gebruikt als de basisverwarming voor uw woning of enkel als bijverwarming. Daarnaast zijn de efficiëntie en het design van de panelen van grote invloed op de prijs van de verwarming. Tot slot zijn er ook nog panelen die groter zijn en daardoor meer toepassingen hebben dan de kleinere infrarood panelen. Het soort en de grootte verwarmingspaneel is dus een laatste factor die meespeelt.