Waarom zijn kozijnschroeven beter? 

2 min gelezen

Er zijn drie soorten kozijnschroeven voor je kozijnen. Je hebt kozijnschroeven met een platkop, bolkop en cilinderkop. De bolkop en platkop kozijnschroeven kun je gebruiken in kunststof of aluminium kozijnen. De kozijnschroeven met cilinderkop zijn perfect voor houten kozijnen. Wil je meer weten over de kozijn schroeven? Lees hieronder verder! 

Wat zijn kozijn schroeven? 

De kozijn schroeven worden gebruikt om houten, kunststof en aluminium kozijnen te monteren in beton of steen. Je hebt geen pluggen nodig waardoor het monteren gemakkelijk en snel zal gaan. Er zijn drie soorten kozijnschroeven. Deze kozijnschroeven kunnen een cilinderkop, platkop of bolkop hebben.  

Welke kozijnschroeven je moet gebruiken is afhankelijk van het soort materiaal van je kozijn. Voor houten kozijnen heb je een kozijn schroef nodig met een cilinderkop. Voor aluminium en kunststof kozijnen kun je de kozijnschroeven gebruiken met een bolkop en platkop.  

De juiste inschroefdiepte voor een stevige montage van je kozijnen 

Het is belangrijk dat het kozijn goed gemonteerd wordt. Hierbij is de juiste inschroefdiepte belangrijk. Hoe diep de inschroefdiepte moet worden, is afhankelijk van het soort materiaal waaraan het kozijn wordt bevestigd. In zachte materialen zul je de kozijnschroeven dieper moeten bevestigen dan wanneer je hardere materialen gebruikt.  

Het is ook belangrijk om het gat 10 millimeter dieper te boren dan de diepte van het inschroeven. Als je in steen moet boren dan doe je dat met een 6.0 mm boor. Ga je boren in beton, dan gebruik je een 6.5 millimeter boor. Voor de verschillende soorten steen of beton kun je het volgende aanhouden: 

  • Beton – 30 millimeter 
  • Rode baksteen – 40 millimeter 
  • Puinstenen – 50 millimeter 
  • Lichtbeton – 60 millimeter 
  • Hout – 40 millimeter 

Wat zijn de voordelen van kozijnschroeven? 

Een voordeel van kozijnschroeven gebruiken is het monteren van de kozijnen. Je kunt de kozijnschroeven namelijk direct inschroeven in een stenen muur zonder dat je pluggen nodig hebt. Je kunt de kozijnschroeven weer demonteren zonder dat deze afbreekt. De kozijnschroeven zijn nogmaals te gebruiken. Dat geldt ook voor het hout. Je kozijnen monteren met kozijnschroeven wordt een eenvoudige klus.  

Boor niet in kunststof kozijnen 

Kunststof kozijnen hebben een stalen versteviging. Als je gaat boren in kunststof kozijnen kan zich na een tijd roestvorming ontwikkelen. Als dat gebeurt zal de kwaliteit van je kunststof kozijn afnemen. Het is beter wanneer je niet gaat boren in kunststof kozijnen zodat deze hun kwaliteit behouden. De garantie zou kunnen vervallen bij schade aan je kunststof kozijnen. 

Tip: Fastarshop.nl