Wanneer komt een minigraver goed van pas?

2 min gelezen
minigraver

minigraverEen minigraver kopen doe je alleen nadat je dit wel overwogen hebt. Het is een voertuig dat handig in gebruik is, maar dat dit alleen in specifieke situaties geldt. Daarom is het ook belangrijk om eerst eens te bekijken wanneer je iets aan een minigraver hebt. Wanneer je één van deze situaties voor jezelf herkent, dan is dat een goede reden om erin te investeren. Neem de volgende punten daarom eens goed door voor jezelf.

Gebruiken bij zware werkzaamheden

Een minigraver is een compacte en wendbare machine. Daardoor kan je er op heel veel plekken mee aan de slag, zelfs in je eigen tuin. Wanneer je werk gaat doen dat te zwaar is om met de hand aan te pakken, dan is deze machine wat je nodig hebt. Het graven van geulen, of vijvers, is hier bijvoorbeeld heel goed mee te doen. Het is alsof je ineens in je eentje het werk van een hele werkploeg kan doen. Dit maakt het minder arbeids- en tijdsintensief. Er zijn heel veel zware werkzaamheden te bedenken die hiervoor in aanmerking komen.

Op onverhard terrein werken

Een belangrijk voordeel van de minigraver zijn de rupsbanden. Daarmee kan je gemakkelijk werken op onverhard terrein. Daarom zie je ze veel langs de weg en op bouwplaatsen. Het is voor bijvoorbeeld hoveniers of stratenmakers wel heel fijn om met de minigraafmachine te kunnen werken. Door de rupsbanden kunnen ze veel gemakkelijker de grond afgraven en verplaatsen. Dit maakt ook nog eens dat je veel gemakkelijker gericht werk kan doen met de machine.

Moeilijk bereikbare plekken

De minigraafmachine is zeer wendbaar. Dit geldt op alle gebieden. De machine is lekker compact waardoor je moeilijk bereikbare plekken toch kan bereiken. Dit is met grotere machines meestal niet goed mogelijk. Daarnaast is het natuurlijk een voordeel dat de minigraafmachines om hun as kunnen roteren in stilstand. Dat betekent dus dat je vaak op een centrale plek kan staan en rondom al het werk kan doen, zonder te hoeven verrijden. Je hebt dus niet per se de grootste capaciteit nodig om toch wel heel veel uit de mogelijkheden te kunnen halen.