Wanneer schakel je een dakwerker in?

2 min gelezen
dakwerker

Heb je een klus aan het dak van je huis, overkapping of schuur? Dan is de kans groot dat je een dakwerker nodig hebt voor deze klus. Maar hoe weet je wanneer je dakwerken moet uitvoeren en dus een dakwerker moet inschakelen? Bij een daklekkage is dat duidelijk, maar er zijn nog meer momenten waarop het nodig is om een dakwerker in te schakelen. Lees in deze blog wanneer het nodig is om een dakwerker in te schakelen. 

Momenten om een dakwerker in te schakelen

Na een hevige storm kan het zijn dat je dak gaat lekken. Wanneer je te maken hebt met lekkage is het verstandig om een dakwerker in te schakelen Een lekkage is vrij duidelijk te zien, maar er zijn ook nog andere momenten waarop dakwerken nodig zijn. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een vervuild dak of als de dakbedekking aan het einde van zijn levensduur is, is het verstandig om een dakwerker in te schakelen. Zo voorkom je vochtproblemen in het dak van je woning. 

Je schakelt een dakwerker in als:

 • Het voelt binnen klam en vochtig waardoor er dakschade is ontstaan.
 • Het dakoppervlak is vervuild of beschadigd.
 • De dakafwerking is scheef gewaaid.
 • De dakbedekking is aan het einde van zijn levensduur en is toe aan vervanging. 

Klussen van een dakwerker

Een dakdekker houdt zich bezig met nog een aantal andere klussen dan het repareren van schade. In zijn algemeenheid voeren dakwerkers de volgende werkzaamheden uit:

 1. De dakbedekking aanbrengen: een dakdekker kan verschillende soorten dakbedekking aanbrengen, zoals bitumen, EPDM en dakbedekking van pvc.
 2. Inspectie: dakwerkers kunnen ook een dakinspectie uitvoeren om te bepalen of het dak een vervanging toe is.
 3. Diverse reparatie en renovaties: dakwerkers kunnen het dak vervangen of renoveren als dat nodig is. 
 4. Aanbrengen isolatie: een dakwerker is in staat om het dak te isoleren om zo de warmte in de winter binnen te houden. 
 5. Aanleg groene daken: dakwerkers kunnen ook een groen dak aanbrengen. 
 6. Aanbrengen afvoer: de afvoer van hemelwater is belangrijk voor een goed dak. Dakwerkers kunnen een dakgoot of een afvoer plaatsen. 
 7. Plaatsen ontluchter: een ontluchter zorgt ervoor dat de lucht via het dak kan ontsnappen. Een dakwerker kan deze ontluchter plaatsen. 
 8. Aanbrengen boeidelen: voor de afwerking van het dak kan een dakwerker ook boeidelen plaatsen of vervangen. 

Heb je een van deze klussen liggen die moeten worden uitgevoerd? Dan is het verstandig om een dakwerker in te schakelen om andere schade aan je dak te voorkomen.