Wasdroogcombinatie: alles in een keer schoon en droog

2 min gelezen

Met een wasdroogcombinatie heb je aan een machine genoeg. Want deze machine kan zowel wassen en drogen. Wel wast hij meestal beter dan hij droogt, zeker vergeleken met losse machines. Maar er zijn grote verschillen tussen machines.

AEG, Samsung en Bosch in de individuele top drie

Wil je een machine die ook goed droogt en toch relatief energiezuinig is dan is de AEGL99696HWD een goede keus. Deze machine komt als beste uit de test van de site machinesale.nl.  Dat komt door de warmtepomp innovatie en de kwaliteit van de centrifuge. Tweede is de Samsung WD80J6400AW met als pluspunt de goede prijs-kwaliteit verhouding en de gebruiksvriendelijkheid. Dus je krijgt veel waar voor je geld. Dat is ook typisch Samsung. Derde is de Bosch WVG30441NL. Deze machine is relatief stil en behoorlijk energiezuinig. Bovendien geeft Bosch goede customer care, dus garantie en service. Het laadvermogen van de machines is 8 of 9 kg voor wassen en 5 of 6 kg voor drogen.

 

Zelfde drie en Siemens in merken top drie

Als je nog wat meer machines van verschillende merken wilt vergelijken is het handig te weten hoe de merken in het algemeen scoren. Niet zo verrassend zien we deze merken ook weer in de top drie, maar over de hele linie eindigt Siemens hier bovenaan. Als je na het bekijken van de tests en het vergelijken van de machines besluit om er eentje te kopen heeft de website nog een kleine verrassing. Je kan gebruik maken van de kortingsbon van 30 euro. Dat scheelt weer iets. Daarvoor kan je weer wat nieuw wasmiddel kopen, bijvoorbeeld.