Wat kun je verwachten van een plafondlift?

3 min gelezen

Een plafondlift is de ideale oplossing voor het verlichten van de werklast van een verzorgende. Of het nu gaat om een professional of een mantelzorger, het verzorgen van een minder mobiel persoon is iets dat van zichzelf tijd en moeite kost. Dat heb je ervoor over, maar wat verlichting is zeker geen overbodige luxe. Een plafondlift van een hoge kwaliteit kan je hierbij helpen. Dit levert de verzorgende bijna geen fysieke belasting meer op. Hierdoor kan de minder mobiele persoon efficiënter geholpen worden, met meer ruimte voor contact. Lees snel verder om meer te weten te komen over de plafondlift en bij wie je hiervoor terecht kunt.

Wat is een plafondlift?

Bij een plafondlift wordt een tilunit aan het plafond bevestigd. Deze unit zorgt ervoor dat iemand opgetild kan worden. Daarnaast wordt een rails aangebracht, die ervoor zorgt dat iemand van punt A naar punt B verplaatst kan worden. Met dit railsysteem is veel mogelijk, waaronder verplaatsing naar meerdere punten. Hierbij kun je denken aan van een bed naar het toilet, van een stoel naar een bad of van de woonkamer naar de slaapkamer. Diverse opties zijn mogelijk, waarbij het systeem flexibel ingezet kan worden.

Een plafondlift zorgt er dus voor dat de verzorgende nauwelijks fysieke belasting ervaart. Hierdoor heeft dit systeem een streepje voor op andere soorten liften, bijvoorbeeld de verrijdbare tillift. Doordat er bijna geen fysieke belasting is, kan de verzorgende zich beter richten op zijn of haar taken en is er meer ruimte voor contact tussen de verzorgende en de minder mobiele persoon. Deze soort lift is geschikt voor verzorgingshuizen, maar het kan ook toegepast worden binnen woningen. In het geval van nieuwbouw kan de lift meteen in de woning geïntegreerd worden. Bij bestaande bouw zal er meer werk verzet moeten worden, maar zijn er ook veel mogelijkheden. Een goede specialist weet wat er nodig is.

Benieuwd of een plafondlift iets is wat je verder kan helpen? Hieronder zetten we een aantal van de grootste voordelen van dit type lift voor je op een rij:

  • Minder fysieke belasting voor de verzorgende.
  • Met meer gemak kan een verminderd mobiel persoon verplaatst worden.
  • Dankzij het railsysteem is het verplaatsen naar meerdere punten mogelijk. De rails is universeel en flexibel inzetbaar.
  • Hoog gebruikscomfort en fijner voor beide partijen.
  • Deze lift is ruimtebesparend doordat er geen gebruik gemaakt wordt van de vloer. Dit zorgt er ook voor dat er minder risico is op bijvoorbeeld struikelen, wat de algehele veiligheid vergroot.
  • Het railsysteem kan van meerdere bevestigingspunten voorzien worden, waardoor het mogelijk is om makkelijker naar diverse punten te verplaatsen.

plafondlift kopen: waar kan ik terecht?

Overweeg je ook om een plafondlift te gaan kopen? Wat ons betreft is het een erg goed idee. Een plafondlift gaat namelijk met diverse pluspunten gepaard. Wellicht is het dan ook een optie voor jou. Logischerwijs zoek je dan wel een bedrijf waarvan je zeker weet dat het eindresultaat perfect zal zijn. Een specialist met vele jaren aan ervaring dat een team vol bekwame vakmensen heeft. Een bedrijf dat rekening houdt met factoren zoals de tilcapaciteit, de hoeveelheid ruimte, de instelbaarheid en meer. Wat ons betreft is dit je beste keuze: <a href="http://www.domicare.nl”>www.domicare.nl. Wij raden je aan om de website te bekijken en daar zelf te zien wat mogelijk is. Mochten er gedurende je zoektocht nog vragen zijn, schroom dan niet deze te stellen. Op deze manier kom je altijd tot de juiste keuze!