Werk u project mooi af met een aluminium strip!

2 min gelezen

Een aluminium strip, ook wel eens aluminium plat (massief) genoemd, is de ideale ‘afwerkstrip’ voor de klusser van nu. Of u nu een professionele vakman bent, of een handige doe-het-zelver, voor de puntjes op de i van uw project is een aluminium strip vaak ideaal geschikt. Platte strips van aluminium bij ALUMINIUMvakman.nl worden veelvuldig gebruikt voor het afwerken van (bouw) constructies binnen en buitenshuis, evenals een divers scala aan interieurtoepassingen. En naast aluminium strips worden ook aluminium hoekprofielen, aluminium L profielen en aluminium U profielen veel als ‘afwerkprofiel’ gebruikt. De keuze voor aluminium is een goede (en logische) keuze; Aluminium is extreem licht, sterk, duurzaam, goed te bewerken, slijtvast en corrosiebestendig. Onderstaand meer informatie over aluminium als materiaal.

Meer informatie over (brut) aluminium.

Waarom zou u kiezen voor een aluminium strip? Aluminium is een mooi zilverwit materiaal, extreem licht (slechts 1/3 van het gewicht van staal), maar ook slijtvast en corrosiebestendig (m.u.v. spanningscororrosie). Daarnaast is aluminium goed te bewerken, relatief eenvoudig te vormen en geschikt voor (laser)snijden en in vorm gieten. En ook niet onbelangrijk: Aluminium is ideaal geschikt voor recycling. Aluminium is praktisch 100% herbruikbaar en een aluminium strip neemt nauwelijks iets af in kwaliteit naar verloop van tijd. Een mooi, licht, slijtvast en corrosiebestendig materiaal, evenals milieuvriendelijk en extreem duurzaam. Een ideaal materiaal voor strips (platstaal) dus!

Onze aluminium strips betreffen brut aluminium. Brut aluminium wordt ook wel onbehandeld, onbewerkt en/of blank aluminium genoemd. Brute aluminium profielen zijn niet behandeld (geanodiseerd / gecoat) Brute aluminium strips hebben – als ze nieuw zijn – een glanzend oppervlakte, maar dat zal in de loop der tijd doffer worden. Brut aluminium plat massief kan ook voor toepassingen buitenshuis gebruikt worden, de organische oxidelaag beschermt de alu strip en verhoogt de weerstand tegen corrosie. Er zijn uiteraard wel factoren die de corrosiebestendigheid buitenshuis negatief kunnen beïnvloeden. Op de product detailpagina van onze aluminium strips vindt u hier meer informatie over.