Zoldertrap bevestigen: zo doe je dat!

2 min gelezen
zoldertrap bevestigen

Wanneer je op zoek gaat naar een trap om op de zolderruimte te komen, zal je al snel merken dat er verschillende opties zijn. Kies bijvoorbeeld tussen een klassieke steek- of molenaarstrap en een zogenaamde vlizotrap. Het is afhankelijk van het type trap dat je kiest, hoe deze het beste gemonteerd kan worden. Op deze pagina lees je hier meer over. 

Wist je dat je voor het monteren van een zoldertrap vaak helemaal geen monteur nodig hebt? Je doet dit eenvoudig zelf, wanneer je voor een bouwpakket trap kiest! Niet alleen monteer je deze eenvoudig zelf. Een bouwpakket trap is ook nog eens een stuk goedkoper. 

Zelf een vlizotrap in huis monteren 

Een van de zoldertrappen die je kunt overwegen is de vlizotrap. Dit type trap wordt in het plafond gemonteerd. Het is een van de voordelen van een vlizotrap, daar dit model bijzonder weinig ruimte inneemt. Bij een vlizotrap is het belangrijk dat het gat in het plafond niet te groot is. Dit zou er immers toe leiden dat de trap uit het plafond zou kunnen vallen. Vaak wordt een handleiding met de bouwpakket trap meegeleverd over de wijze waarop je deze monteert. 

Monteer een steektrap naar zolder 

Het alternatief voor een vlizotrap is een steektrap. De steektrap heeft net als een vlizotrap weinig ruimte nodig, daar je deze strak tegen de opgang naar zolder kunt monteren. Het monteren van zo’n steektrap is eenvoudiger dan een vlizotrap. Het is aan te raden de steektrap zowel aan de bovenzijde, als aan de onderzijde van de trap vast te zetten. Op deze manier voorkom je dat de trap op enig moment los kan schieten. 

Zowel bij een vlizo- als bij een steektrap is het verstandig om de montage hiervan samen met iemand anders te doen. De een kan de trap stevig vasthouden, terwijl de ander deze monteert. Op Houtcompleet.nl kan je gemakkelijk en voordelig een bouwpakket trap bestellen. Vervolgens wordt de door jou gewenste trap netjes thuisbezorgd als kant-en-klaar bouwpakket. Ideaal!