De draadloze lamp is de toekomst

2 min gelezen

De draadloze lamp is de toekomst. Dat is ook niet zo vreemd, want de bossen met draden zijn we inmiddels meer dan zat. Het nadeel van draden is dat het een lelijk gezicht is en dat je ze vaak niet handig kunt wegwerken zonder dat je moet klussen. En je bent ook nog eens beperkt in waar je een lamp met draad neerzet, want je hebt immers een stopcontact nodig. Nu kun je wel een verdeeldoos gebruiken, maar dat betekent juist nog meer draden. Maar buiten dat feit om heeft een draadloos model nog meer voordelen en in onze blog zoomen we hier dieper op in.

Complete vrijheid in het plaatsen van een draadloze lamp

Met een draadloze lamp heb je de complete vrijheid waar je de lamp neerzet, want je hoeft geen rekening te houden met een beschikbaar stopcontact. Je kunt de lamp dan ook overal neerzetten. Een ander voordeel is ook dat je dus niet overal lampen meer nodig hebt. Je kunt een draadloze lamp namelijk makkelijk oppakken en verplaatsen. Ga je ergens anders zitten en heb je juist daar iets meer licht nodig? Neem de lamp dan eenvoudig mee. 

De draadloze lamp is eenvoudig in gebruik

Een draadloze lamp is net zo eenvoudig in gebruik als een traditionele lamp die je op het stopcontact aansluit. Een draadloze lamp heeft ook een schakelaar en wanneer je een slim model hebt kun je de lamp net zo makkelijk met een app op een smartphone of een tablet bedienen. Het enige verschil is dat je de lamp moet aansluiten wanneer de accu leeg is. Maar je kunt de lamp op ieder willekeurig punt weer opladen. Overigens is dat ook niet vaak nodig, omdat de lampen vaak een Led lichtbron hebben.

Voordeel van Led verlichting

Led neemt voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is het energieverbruik, want een Led lichtbron verbruikt veel minder energie dan spaar-, gloei- of halogeenlamp. Wanneer je de ouderwetse lichtbronnen vervangt voor Led kun je sowieso al een flinke kostenbesparing op je energierekening realiseren. Terwijl een Led lamp ook veel meer branduren heeft. Een beetje Led lamp kan een levensduur van tussen de 30 en 40 jaar hebben. Dus ook op dat vlak kun je kosten besparen. Bij een led lamp heeft het lage energieverbruik dus ook een voordeel, omdat je het draadloze model dus niet heel vaak hoeft op te laden.

Veel keuze

Draadloze lampen kun je in alle soorten, maten en kleuren verkrijgen die je wenst. Je keuze is niet beperkt en je hebt vrijwel dezelfde keuzes dan wanneer je op zoek gaat naar een traditionele lamp. Zo kun je altijd een geschikt model vinden die zowel op je smaak als het interieur is afgestemd. De grote vraag is dan alleen voor welke draadloze lamp je kiest Ga je voor een sta-, tafel- of wandlamp? Of kies je toch voor bijvoorbeeld een nachtlampje die draadloos is. Of toch een draadloze plafonniere? Het moge duidelijk zijn dat de mogelijkheden eindeloos zijn.